esemény

megnyitó | 2022. november 18. 18:00

web | https://fb.me/e/2iLjlrHnJ

a kiállítás bezárása | 2022. december 19.

cím | Kesztyűgyár Galéria - Budapest 1084, Mátyás tér 15.

Térkép

Különleges kiállítás megnyitójára hívunk, ahol különböző fogyatékossággal élő nők és társaik fotóhangja szólal meg: képek és szövegek segítségével mutatják be saját kamerájuk lencséjén át a nőiséget.

A Nő az erőnk csoport célja, hogy, események és művészeti projektek szervezésével segítse a fogyatékossággal élő nőket abban, hogy erősödjön a női identitásuk, kifejezzék és megmutassák magukat, és kapcsolódhassanak egymáshoz és másokhoz és ezáltal kitörjenek a láthatatlanságból.2022-ben a Nő az erőnk csoport az Artemisszió Alapítvány együttműködve 5 alkalomból álló fotóhang folyamatot szervezett Csoszó Gabriella segítségével. Ennek keretében egy - fogyatékosság és nőiség szempontjából - vegyes csoport közösen alkotott, és az alkotásokon keresztül jobban megismerték egymást, és egymás élethelyzetét is. Ennek eredményeképp született meg a Nő az erőnk- Nem maradunk láthatatlanok című kiállítás. A kiállítás anyaga a csoport tagjainak a folyamat során készitett képeiből és szövegeiből áll, amivel célunk megmutatni mindazt, amit a hétköznapi valóságban esetleg nem veszünk eléggé észre, elsiklunk felette.

A kiállítást igyekeztünk mindenki számára elérhetővé, hozzáférhetővé tenni, akadálymentesíteni. Látássérült vendégek audionarrációval kaphatnak információt a képekről, a képekhez tartozó írásokat meghallgathatják okoseszközükön, Braille írással pedig elérhetőek számukra az alkotók nevei és a képek címei, illetve a kiállítás bevezető szövege is. Hallássérült látogatók számára jelnyelvi tolmácsolással tesszük elérhetővé a szövegeket, és a további kreatív vizuális elemekkel is gazdagítottuk a kiállítási anyagot.
A tárlat elrendezésekor figyelembe vettük a kerekesszékes látogatók igényeit is, számukra a galéria teljesen körbejárható és a képek is kényelmesen megtekinthetőek.

Oktatók, támogatók és segítők:
Csoszó Gabriella fotóművész
Irimiás Olga mentor (Artemisszió Alapítvány)
Végh Anna mentor (Artemisszió Alapítvány)
Lődi Virág (Kesztyűgyár Galéria)
Patkó Dóra audionarrátor
A jelnyelvi tolmácsolásért köszönet a Híd Tolmácsszolgálat munkatársainak.
Támogatók: Erasmus+, Artemisszió Alapítvány, Kesztyűgyár Közösségi Ház

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.