esemény
Lovrity Anna Katalin: Az elveszett fagyigombóc | Lovrity Anna Katalin | K11 Labor

megnyitó | 2022. november 18. 19:00

a kiállítást megnyitja | Bánóczki Tibor

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2022. december 4.

cím | K11 LABOR

Térkép

Az elveszett fagyigombóc – Lovrity Anna Katalin kiállítása
A kiállítás megtekinthető 2022. november 19. – december 4. között.

Megnyitó: november 18. 19:00-20:30
A kiállítást megnyitja: Bánóczki Tibor, animációs filmrendező

Lovrity Anna Katalin animációs filmrendező és illusztrátor a festészet felől érkezett a mozgókép világába, így az animációs filmekre általában jellemző rajzosság és karakterfókusz helyett az ő munkáit sokkal inkább a foltok, az élénk színek, és az ezekből alkotott lírai tájképek dominálják. Vizuális nyelvét ez teszi egyedivé, egyúttal ez az, ami újra és újra kihívás elé állítja őt alkotás közben. Hogyan lehet a homogén felületeket mozgásba hozni? Mi az a minimum rajzolt részlet, amely a befogadó számára szükséges a karakterek és tárgyak megértéséhez? Miként válhat ez az ábrázolásmód univerzálissá és használhatóvá egyéb, nem mozgóképes vizuális műfajokban és a design területén?
A K11 LABOR kiállításán az animációs filmrendező 2017-ben bemutatott Vulkánsziget című rövidfilmjével, az egyedi vizuális nyelvvel létrehozott tájakat és lényeket bemutató illusztrációkkal, illetve az illusztrációs stílust hordozó tárgyakkal, a Lovrity Anna Katalin által társalapított Kirakós Budapest és what the rug márkák termékeivel is találkozhatunk.

A megnyitó estéjén 20:30-tól az Országos Rajzfilmünnep programjához és a kiállításhoz kapcsolódva kortárs magyar alkotók animációs rövidfilmjeit vetítjük 21:30-ig.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum