esemény

kurátor | Máté Zsófia, Molnár Annamária

megnyitó | 2022. szeptember 28. 19:00

a kiállítást megnyitja | Mészáros Flóra

a kiállítás bezárása | 2022. november 26.

cím | 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 36.

Térkép

A Molnár Ani Galériában rendezett csoportos kiállítás a geometrikus absztrakció hagyományához kapcsolódó kérdéseket állítja fókuszba. A tárlat középpontjában a festészeti és a szobrászati tér, a sík és a térbeli közti finom átmenetek és elmozdulások állnak. A kiállító művészek a mediális határok felülírásával és kimozdításával a geometrikus absztrakció formanyelvének eszközeivel, optikai és plasztikai minőségeket is játékba hozva vizsgálják a forma, a felület, a szín és a tér viszonyát. A tárlat a geometrikus absztrakció hazai és nemzetközi képviselőinek friss munkáiból válogatva nyújt betekintést az irányzaton belüli kurrens tendenciákba.
A Geometric Environments című csoportos tárlaton jelen lévő különböző alkotói szemléleteket tükröző művek közti párbeszéd által maga a kiállítótér is egyfajta geometrikus környezetté alakul. Az egyes művészek absztrakcióról és geometriáról alkotott sajátos megközelítései alakítják ki azokat az elveket és szabályszerűségeket, amelyek alapján a néző tájékozódhat a művek tárgyak nélküli világában.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.