esemény
Tárlatvezetés Czigány Ákossal Retina című kiállításán | Czigány Ákos | Várfok Galéria

megnyitó | 2022. szeptember 24. 16:00

Szeretettel várunk mindenkit 2022. szeptember 24-én, 16 órától a Várfok Galériában megrendezésre kerülő tárlatvezetésünkre. Az esemény keretében Czigány Ákos személyesen mutatja be Retina című kiállítását. 
 
Az esemény magyar nyelvű, előzetes bejelentkezés nem szükséges, a részvétel ingyenes.
 
Czigány Ákos (1972, Budapest) művészetét a dokumentatív, konceptuális és absztrakt megközelítések ötvözése jellemzi. A Várfok Galériában most kiállításra kerülő anyag a látás határhelyzeteit járja körbe. Tükröződés nélküli tükrök festői struktúrái, élettel teli műszemek éteri világa, felboncolt telefonkijelzők monokróm képmezői – Czigány Ákos új sorozatai (Speculum, Replica és Önarckép) ismételt bizonyítékát adják a művész analitikus elméjének, mesteri műgondjának és filozofikus világának. Czigány szokásához híven túllép a fotográfia hagyományos határain, a pillanatnyi látszatvalóság tárgyait új kontextusba helyezi, és egyedi vizualitást teremt alkotásain.
 
Czigány Ákos fotóművész 1995-ben diplomázott az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Budapesten él és alkot, 2014 óta a Várfok Galéria képviselt művésze. 2010-ben Egek című sorozatáért elnyerte a neves Lucien Hervé és Rodolf Hervé-díjat, majd az International Photography Awards 3. és a prágai Leica galéria FRAME011 nemzetközi fotográfiaversenyének 2. díját és különdíját is. 2020-ban Balogh Rudolf-díjjal tüntették ki. Alkotásai az elmúlt években számos rangos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek itthon és külföldön egyaránt, többek között olyan intézményekben, mint a Magyar Nemzeti Galéria, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Mai Manó Ház, a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban, a würzburgi Museum im Kulturspeicher, a frankfurti Galerie BRAUBACHfive vagy a Galleria Parmeggiani – Musei Civici Reggio Emilia.
 
A kiállítás 2022. szeptember 16. és 2022. október 29. között tart nyitva, keddtől szombatig 11-18 óra között ingyenesen látogatható.
 
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.