esemény

kurátor | Goran Cpajak, Svetlana Volic, Uszkay Tekla

megnyitó | 2022. szeptember 27. 18:00

a kiállítás bezárása | 2022. október 10.

cím | 1062, Budapest, Andrássy út 69-71. Magyar Képzőművészeti Egyetem, épületének kiállítóterében

Térkép

Young Voices of Uni of Arts Belgrade
Kiállítás a Belgrádi Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáiból
A kiállítás látogatható: 2022. szeptember 20-október 10.
Kiállításmegnyitó: 2022. szeptember 27. 18 óra

Kurátorok: Goran Cpajak, Svetlana Volic, Uszkay Tekla


A Magyar Képzőművészeti Egyetem Andrássy úti épületének kiállítóterében a University of Arts in Belgrade hallgatói mutatkoznak be. 


A tárlaton a szerb egyetem Képzőművészeti és Iparművészeti Karai kiváló válogatás keretében mutatkoznak be. A Festő Tanszék MA és DA fokozatú hallgatói a festészet különféle megközelítésmódjait, poétikáit és az alkalmazható technikák sokszínűségét kívánják bemutatni, a művek az új generáció sajátos szemléletének keresztmetszetét adják. A belgrádi Iparművészeti Kar több mint hét évtizeddel ezelőtt jött létre, mint az iparművészet oktatásának első magasfokú intézménye. A kiállítás a kar speciális szakirányainak sajátságos karakterét hivatott reprezentálni a képzőművészet és dizájn határmezsgyéjén született alkotásokkal.


Kiállító művészek: Aleksandar Rakezić, Jovana Stancic, Kristina Bajilo, Milan Kacevski, Smiljana Čurić, Teodora Rakidžić, Una Cagic, Živana Mijailović

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.