esemény

kurátor | Goran Cpajak, Svetlana Volic, Uszkay Tekla

megnyitó | 2022. szeptember 27. 18:00

a kiállítás bezárása | 2022. október 10.

cím | 1062, Budapest, Andrássy út 69-71. Magyar Képzőművészeti Egyetem, épületének kiállítóterében

Térkép

Young Voices of Uni of Arts Belgrade
Kiállítás a Belgrádi Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáiból
A kiállítás látogatható: 2022. szeptember 20-október 10.
Kiállításmegnyitó: 2022. szeptember 27. 18 óra

Kurátorok: Goran Cpajak, Svetlana Volic, Uszkay Tekla


A Magyar Képzőművészeti Egyetem Andrássy úti épületének kiállítóterében a University of Arts in Belgrade hallgatói mutatkoznak be. 


A tárlaton a szerb egyetem Képzőművészeti és Iparművészeti Karai kiváló válogatás keretében mutatkoznak be. A Festő Tanszék MA és DA fokozatú hallgatói a festészet különféle megközelítésmódjait, poétikáit és az alkalmazható technikák sokszínűségét kívánják bemutatni, a művek az új generáció sajátos szemléletének keresztmetszetét adják. A belgrádi Iparművészeti Kar több mint hét évtizeddel ezelőtt jött létre, mint az iparművészet oktatásának első magasfokú intézménye. A kiállítás a kar speciális szakirányainak sajátságos karakterét hivatott reprezentálni a képzőművészet és dizájn határmezsgyéjén született alkotásokkal.


Kiállító művészek: Aleksandar Rakezić, Jovana Stancic, Kristina Bajilo, Milan Kacevski, Smiljana Čurić, Teodora Rakidžić, Una Cagic, Živana Mijailović

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.