esemény
PUNTO de ENCUENTRO | Találkozási Pont | Gustavo Blanco-Uribe | TOBE Gallery

kurátor | Puskás Bea, Tomas Opitz

megnyitó | 2022. szeptember 6. 18:00

web | https://www.tobegallery.hu/pun...

a kiállítás bezárása | 2022. október 15.

cím | TOBE Gallery

Térkép

Gustavo Blanco-Uribe második egyéni kiállítása a TOBE Gallery-ben

szeptember 7. és október 15. között tekinthető meg.

Blanco-Uribe alkotásai napjaink legégetőbb problémáit célozza. Nézőpontjait látványos és változatos módszerekkel tárja elénk anélkül, hogy úgy éreznénk: a sokak által bemutatott, egyetlen elfogadható álláspontot képviseli. Sem vizuálisan, sem verbálisan nem törekszik semmilyen igazság kimondására. Sorozatainak címében igen tudatosan és önreflexíven jelzi, strukturalista beavatkozásokat hajt végre, bemetszéseket, amelyekkel megbontja, dekonstruálja és szétszórja a látványt, ami addig a természeti környezet látszólagos otthonosságát jelentette.

Blanco-Uribe legfrissebb munkáiban a természet, a geometria és az építészet közötti kölcsönhatásokat vizsgálja, mely csendes figyelemfelhívás ökoszisztémánk fontosságára. Fotóalapú alkotásaiban a terek átfedésével a sziluettek és az organikus formák közötti játék víziója jelenik meg, mint ahogy egy növény levele, amely ablakká válik a természettel radikálisan ellentétes építészeti formák felé. Az alkotó arra törekszik, hogy a néző megálljon, megfigyeljen, belépjen és elhagyja a bemutatott tereket, létrehozva ezzel saját értelmezését, valamint átérezze az idő múlását. Festészeti alkotásaiban is megtaláljuk az organikus és az épített környezet szembeállítását, de úgy, hogy a durva és nehéz geometriai formák az alkalmazott gesztussal találkoznak.

A festmények és a fotóalapú munkák egy kiállításon belüli bemutatása tudatos a művész részéről; az egyikben az azonnali megértésre törekszik, míg a másikban az absztrakt, a konkrét és a gesztus által az érzelmekre irányítja a figyelmet.

A venezuelai származású alkotó tanulmányait az Altos de Chavón és a Parsons design iskolákban végezte. Karrierjét New York-ban kezdte, ahol megnyitotta első stúdióját (Studio in DUMBO). Jelenleg Madridban él, ahol szintén stúdiót nyitott és képzőművészként alkot. A 2019-ben bemutatott nagy sikerű Szinergia c. kiállítása után, ez a tárlat a második önálló megjelenése a TOBE Gallery-ben.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.