esemény
//// ENZSÖLY KINGA és FARKAS-PAP ÉVA NÉZZ NAGYON KÖZELRŐL ///// | ENZSÖLY Kinga, FARKAS-PAP Éva | ISBN könyv+galéria

kurátor | -

megnyitó | 2022. szeptember 6. 18:00

a kiállítást megnyitja | VÉKONY Délia

web | https://fb.me/e/3Dxz5CguY

a kiállítás bezárása | 2022. szeptember 30.

//// ENZSÖLY KINGA és FARKAS-PAP ÉVA
NÉZZ NAGYON KÖZELRŐL /////
2022. szeptember 6 - 23.
MEGNYITÓ:
2022. szeptember 6., kedd 18:00

A kiállítást VÉKONY DÉLIA művészettörténész, filozófus nyitja meg.

////////
Méhek, dongók és darázsfészek, rovarok és otthonaik
A kiállítás ötlete egy egymással párhuzamosan, de időben és térben két különböző helyről induló projekt találkozásának köszönhető: mindkét alkotó egyszerre választott nagyon közeli nézőpontot a rovarok világára és a hártyásszárnyúak életterére koncentrálva.
“Amikor az ember fél a jövőtől, rohanó gondolatok tömegei száguldoznak a fejében, különböző képeket festve arról, hogy miért lesz nagyon nehéz az elkövetkező időkben. A gondolatok őrült táncban összefonódva váltakoznak egymással, egymást hergelik, és rövid időn belül képesek a félelemből masszív szorongást és pánikállapotot kelteni, elsodorva, és teljesen hatalmukba kerítve az embert. Ezalatt a folyamat alatt a tekintet folyamatosan befelé fordul, nézzük az őrült mozit, ami a szörnyűségekkel teli jövőnket vetíti elénk.
Milyen jól jön ilyenkor, ha valaki megkocogtatja a vállunkat, és azt mondja: „Nézd, nézd ezt a méhecskét ezen a virágon! Nézd meg nagyon közelről! Mit csinál, amikor belefeledkezve a tevékenységébe, önfeledten gyűjti a virágport?” Vékony Délia
HELYSZÍN:
ISBN könyv+galéria
Budapest, 1084 Víg utca 2.
Nyitvatartás: K-P: 12.00-18.00
https://www.isbnbooks.hu/

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.