esemény
Almárium | Horváth Lóczi Judit | MANK Galéria

kurátor | Sipos Tünde művészettörténész

megnyitó | 2022. augusztus 30. 18:00

a kiállítást megnyitja | Sipos Tünde művészettörténész, konkoi

a kiállítás bezárása | 2022. október 8.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és kísérőit
HORVÁTH LÓCZI JUDIT
ALMÁRIUM
című kiállításának megnyitójára.
 
A kiállítás megnyitásaként egy rendhagyó tárlatvezetést tartunk a művész és a kurátor közreműködésével.
KÖSZÖNTŐT MOND: Sipos Tünde művészettörténész, a kiállítás kurátora
KÖZREMŰKÖDIK: konkoi
 
Almárium. Egy már-már elfeledett jelentésű szó. Talán rémlik iskolás olvasmányainkból, ahonnan krajcárokra, befőttekre és kulccsal elzárt értékekre asszociálunk. Egykor a mindennapok részét képezte, ma pedig gondolatfoszlányokból igyekszünk feltárni valódi jelentőségét.
Horváth Lóczi Judit legújabb műtárgyegyüttesével olyan alapvető emberi értékekre hívja fel a figyelmet, melyek napjainkban egyre inkább eltűnni látszanak – mégsem tudunk nélkülük minőségi és értelmes életet élni. Az értékmentés és az értékőrzés hívószavak mentén a kiállítás koncepcióját az almárium szimbolikus funkciójához kapcsolta.
Horváth Lóczi Judit Almárium című kiállítása egy olyan hely, ahová vissza lehet húzódni a világ külső zajai elől, ahol lehetőséget kapunk belső hangunk meghallásához. A bemutatott művek által pedig olyan igazodási pontokra találhatunk, melyek ráirányítják fókuszunkat azokra a dolgokra, melyekre valóban érdemes odafigyelni magunk, és a körülöttünk élők érdekében is.
 
A kiállítás 2022. augusztus 30. és október 8. között tekinthető meg, hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 17 óra között.
Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata