esemény
Szabó Lobot Balázs - VALE VALE | Szabó Lobot Balázs | Tér-Kép Galéria

kurátor | Kovács Kristóf (Sajnos Gergely), helyszínelő

megnyitó | 2022. junius 28. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2022. julius 24.

A hétköznapok vizuális élményei, kiváltképp a mikrokörnyezetünkben ért tapasztalatok nagy mértékben hatást gyakorolnak a személyiségünkre. A termékek csomagolásai, a különböző közlekedési járművek színei és formái, vagy a városi környezetben gombamód burjánzó hirdetési felületeken rendszeresen cserélődő reklámok, a világháló által nyújtott konstans frissülő lehetőségekről nem is beszélve. Egy életre meghatározzák a karakterünket, folyamatosan formálják a vizuális észlelésünket, érzékelésünket és próbára teszik az ingerküszöbünket, mely a biztonságot jelentő safe place környezetének folyamatos szűkülését eredményezi.


Szabó Lobot Balázs VALE VALE című kiállításán szereplő alkotásokat voltaképp a gyermekkori élmények, a Commodore 64 tizenhat színre redukált képvilága, valamint a felnőttkori impressziók, a biztonságos és ihletett adó otthoni milliő inspirálta. Mely döntően a művei központi motívumának számító oázis, szökőkút szimbólumában kapcsolódnak össze. Az említetteken kívül művészetében használt motívumrendszer a primitív ábrázolásmóddal, észak-afrikai szőnyegek mintázatával valamint a festészetére jellemző vizuális elemek stílusa leginkább a jazz zenére jellemző beszédmóddal rokonítható. Kiváltképp a képei felépítésében, a mintázatok összetartó, oda-vissza jelzéseken alapuló ábrázolásában.


A kiállítás egyebek mellett szól a hosszú idő után (15 év) történő lakhely változtatásáról, a költözésről és annak képi jeleken keresztül történő értelmezésről.

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.