esemény
Szabó Lobot Balázs - VALE VALE | Szabó Lobot Balázs | Tér-Kép Galéria

kurátor | Kovács Kristóf (Sajnos Gergely), helyszínelő

megnyitó | 2022. junius 28. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2022. julius 24.

A hétköznapok vizuális élményei, kiváltképp a mikrokörnyezetünkben ért tapasztalatok nagy mértékben hatást gyakorolnak a személyiségünkre. A termékek csomagolásai, a különböző közlekedési járművek színei és formái, vagy a városi környezetben gombamód burjánzó hirdetési felületeken rendszeresen cserélődő reklámok, a világháló által nyújtott konstans frissülő lehetőségekről nem is beszélve. Egy életre meghatározzák a karakterünket, folyamatosan formálják a vizuális észlelésünket, érzékelésünket és próbára teszik az ingerküszöbünket, mely a biztonságot jelentő safe place környezetének folyamatos szűkülését eredményezi.


Szabó Lobot Balázs VALE VALE című kiállításán szereplő alkotásokat voltaképp a gyermekkori élmények, a Commodore 64 tizenhat színre redukált képvilága, valamint a felnőttkori impressziók, a biztonságos és ihletett adó otthoni milliő inspirálta. Mely döntően a művei központi motívumának számító oázis, szökőkút szimbólumában kapcsolódnak össze. Az említetteken kívül művészetében használt motívumrendszer a primitív ábrázolásmóddal, észak-afrikai szőnyegek mintázatával valamint a festészetére jellemző vizuális elemek stílusa leginkább a jazz zenére jellemző beszédmóddal rokonítható. Kiváltképp a képei felépítésében, a mintázatok összetartó, oda-vissza jelzéseken alapuló ábrázolásában.


A kiállítás egyebek mellett szól a hosszú idő után (15 év) történő lakhely változtatásáról, a költözésről és annak képi jeleken keresztül történő értelmezésről.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.