esemény
GYALOGHADDAL A CSILLAG-LEJTŐN - Múzeumok Éjszakája a Kassák Múzeumban | Bánóczi Bea, blanche de vidiot, Ladik Katalin, Nemes Z. Márió, Simon Márton, Tengler Gergely, Tóth Kinga | Kassák Múzeum

megnyitó | 2022. junius 25. 16:30

web | https://www.kassakmuzeum.hu/in...

cím | Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Térkép

GYALOGHADDAL A CSILLAG-LEJTŐN

Az idei Múzeumok Éjszakáján a hangköltészeté és a performanszoké a főszerep a Kassák Múzeumban. Szkárosi Endre emlékestünkön Ladik Katalin, Nemes Z. Márió mellett Simon Márton, Bánóczi Bea és 'TG' slammerek lépnek fel. Az éjszakát Tóth Kinga és a blanche the vidiot köszönti hanginstallációs videóperformanszával.

Tárlatvezetéseinkre fröccsel a kézben is csatlakozhatsz!Programok

16:30 / 20:30 

CSODÁLATOS TÖRTÉNET?!  Bagdi Sára, a kiállítás egyik kurátora és Teller Katalin irodalom- és kultúrtörténész kalauzolja az érdeklődőket a CSODÁLATOS TÖRTÉNET? Egy avantgárd művészpár: Újvári Erzsi és Barta Sándor című időszaki kiállításban.
  
17.00 / 20:00
KASSÁK! ISMERD MEG A MÚZEUMOT

Sasvári Edit tárlatvezetése az állandó kiállításban.

19:00 – 20:00
GYALOGHADDAL A CSILLAG-LEJTŐN
Emlékest a közelmúltban elhunyt Szkárosi Endre költő, irodalomtörténész, műfordító, egyetemi tanár tiszteletére.

Az experimentális színházzal és intermediális művészettel, hangköltészettel foglalkozó performer életművére reflektáló darabokat pályatársai, barátai és tanítványai adják elő.  A Kassák Múzeumban fellépők között szerepel a nemzetközi hírű, újvidéki költő-performer, Ladik Katalin, a szintén számos külföldi elismeréssel díjazott Tóth Kinga, valamint a költő-esztéta Nemes Z. Márió is. Szkárosi a 2010-es évek slam poetry mozgalmához csatlakozva megtalálta a hangot a legfiatalabb generációval is. Ezért az estét Bánóczi Bea, Simon Márton és Tengler Gergely "TG" előadása zárja. Az esemény vizuális arculata Koltay Dorottya munkája.    
 
22:00 – 23:00
'MA ÉJJEL EGY LÁNYNAK ÉNEKELNI KEZDETT A MELLE'  - hangköltészeti dialógus Tóth Kinga és a blanche the vidiot közreműködésében

Nőtestvérek, mély kútba tekintő lányok, bíborba-bársonyba öltözöttek, üreges testek játéka elevenedik meg az avantgárd méltatlanul elfeledett alkotója, Újvári Erzsi prózaversei, magyar kiszámolók és népdalok, valamint a trió legújabb szövegmunkái által az új kísérleti hanginstallációs-videóművészeti performanszban. A Múzeumok Éjszakáján Újvári Erzsi, és az előző századforduló bécsi pszichiátriáján vendégeskedő Blanche hangját kapcsolják össze sajátjukkal. 
 

***


A rendezvény a múzeum pénztárában is megvásárolható karszalaggal látogatható!

A karszalag a Jegymesteren keresztül IDE kattintva
online is megváltható.

Felnőtt jegy: 2200 Ft
Gyermekjegy (6-18 év): 1000 Ft
6 éves kor alatt ingyenes

A megvásárolt karszalagok a rendezvény napján érvényesek a budapesti múzeumokba.

Az ukrán menekülteknek ingyenes belépést biztosítunk minden Múzeumok Éjszakája programra. A belépés feltétele az ukrán menekült státuszt igazoló okmány vagy útlevél.

A Kassák Múzeum a Szentlélek téri autóbusz pályaudvarról és az Árpád-hídon lévő villamos megállótól gyalog 1 perc, a Flórián térről 4-5 perc alatt érhető el. A Batthyány tér vagy Szentendre felől érkező H5 HÉV-vel a Szentlélek térnél kell leszállni. Az Óbudai Fő téren, a Zichy-kastély első emeletén található a Kassák Múzeum kiállítótere.

További információk: kassakmuseum@pim.hu

 

 

 

Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.

FKSE Patron