esemény

Budapest Főváros Önkormányzata, az I. kerület Budavári Önkormányzata, Budapest Főváros Levéltára és a BTM-Budapest Galéria Szeretettel meghívja Önt az "Elhallgatva – Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete" emlékmű pályázat aktuális állapotát bemutató kiállítására.


A nők elleni háborús erőszak társadalmi megítélésének, a társadalmi párbeszéd és az emlékezetpolitikai konszenzus formálásának céljából Budapest Főváros Önkormányzata szakmai és civil szereplők bevonásával indított több pilléren álló projektet, amelynek végső célja, hogy a háborúkban megerőszakolt nők méltó emlékhelyet kapjanak a magyar fővárosban. Az idén tavasszal a 2B Galériában megrendezett makett kiállítás folytatása a Virág Benedek Ház földszinti kiállítótermében megvalósuló tárlat.


A kiállítás célja, hogy átfogó információt nyújtson a kerületi lakóinak valamint a nagyobb nyilvánosság számára, a projekt jelenlegi fázisáról, állapotáról.



www.elhallgatva.hu

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.