esemény

Dekovics Dóra kurátori tárlatvezetése Borza Teréz  porcelán- és szobrászművész és Szikora Borbála fuvolaművész közreműködésével  A fény metamorfózisa című kiállításon.
Borza Teréz (1953) Ferenczy Noémi-díjas porcelán- és szobrászművész életmű-kiállításán légies, áttetsző porcelán kisplasztikái mellett rusztikus faktúrájú merített papír munkái és időtálló kőből – carrarai márványból, indiai gránitból, süttői mészkőből – készült köztéri szobrainak makettjei is bemutatásra kerülnek. A művész változatos anyagokból létrehozott alkotásaiban a fény jelenségének, a transzparenciának a plasztikai megragadása, illetve ezzel szoros összefüggésben transzcendens jelentésrétegek is tetten érhetőek. Műveinek (Rügyfakadás, Virágzás, Újjászületés) ihlető forrását sok esetben a természetben fellelhető formák és azok szüntelen megújulása jelenti.

Belépőjegy: 990 Ft
Biztosítsa helyét online jegyelővétellel: https://jegymester.hu/production/60565/mucsarnok-dekovics-dora-tarlatvezetese-a-muvesz-borza-terez-es-szikora-borbala-fuvolamuvesz-koezremukoedesevel/6000636

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.