esemény
Családi alkotósarok | A művészet rejtett arcai – Mozdulat, zene, ritmus | Barta Lajos, Fekete Nagy Béla, Gyarmathy Tihamér, Jakovits József, Lossonczy Ibolya, Marosán Gyula, Vajda Júlia, Zemplényi Magda | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2022. május 28. 10:00

web | https://hegyvidekgaleria.hu/

cím | Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Térkép


Családi alkotósarok

A művészet rejtett arcai – Mozdulat, zene, ritmus

„A művészet rejtett arcai 1947–49” című kiállításunkhoz kapcsolódó családi napunkon az Antal–Lusztig-gyűjtemény páratlan darabjait, az Elvont Művészek Csoportjához tartozó nyolc alkotó munkáit ismerhetik meg a kíváncsi gyermekek és szüleik, nagyszüleik. Az festmények, grafikák absztraháló vonalvezetése és a szobrok organikus, biomorf formavilága a mozdulatok és a tánc dinamikájával párosulva egyedi módon vezetik körbe a tárlaton a kicsiket. Egy-egy műalkotásra reflektálva ritmusgyakorlatokkal kísérletezünk és néhány tánclépést is kipróbálunk. A foglalkozást kreatív alkotómunkával zárjuk, ahol a műalkotások inspirációjára a gyerekek egyéni értelmezésükben ábrázolják a zenét és a ritmusokat. 

Időpont: 2022. május 28. (szombat) 10:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Ajánlott korosztály: 3–10 évesek

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2022. május 27-én, pénteken 14 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Kép // Vajda Júlia: Tánc II., 1949; olaj, papír, 225 × 304 mm
Antal–Lusztig-gyűjtemény

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

FKSE Patron