esemény
fázis | Kontur Balázs | K28 Lakás-Galéria

megnyitó | 2022. május 21. 19:00

a kiállítást megnyitja | Pálfalusi Zsolt

web | https://fb.me/e/2nCdYusvJ

a kiállítás bezárása | 2022. junius 18.

cím | 1075 Budapest, Kazinczy utca 28. I/1

Térkép

 

A K28 Galéria szeretettel meghívja önöket
Kontur Balázs, fázis című önálló kiállításának megnyitójára.


kiállításmegnyitó: 2022. Május 21. 19 óra
finisszázs: 2022. Június 18. 19 óra


Vonal:
'A szabad kézzel húzott vonal - hogyha nagyon kicsit is- mindig eltér attól az egyenestől, ami a vonal kezdő és végpontja között van. Eltérése -attól függően hogy milyen tudatállapotban készült- másodlagos formát ölt; ami akkor válik láthatóvá amikor a vonalak egymásutánisága alkot egy képet. Az újabb vonal mindig igazodik a már meglévo vonalhoz, de ugyanakkor az egyeneshez is akar közelíteni. A hiba pontok, gondolat töredékek, ahol a vonal szignifikánsan kitér a közelítendő egyenestől módosított másolásra kerülnek, szétterjednek, majd belesimulnak az alapzajba. Így létre jön egy másodlagos struktúra, ami attól függoen hogy milyen gondolatok vesznek körül változatosan jelenhet meg.'

 

Kontur Balázs biográfia:
1982 Májusában született, Budapesten. Tanulmányait az Ybl Miklós Főiskola Építészeti karán végzi ahol megismerkedik Kapy Jenővel, aki később építész mestere lesz és meghatározza gondolkodásmódját. Rajta keresztül jut el a Szerencsi Szabadiskolába ahol Fajó János és a Tiszta Forma művészete gyakorol rá hatást. Évről-évre erősödik benne a képzőművészeti látásmódot, a Fajótól tanult nyelvet elsajátítja és Fajó Jánost mesterének tekinti. A Szabadiskolában kialakult csoporttal stúdió alakul. Építész tervező irodákban dolgozik öt évet majd kortárs tánccal foglalkozik és elkezdi kialakítani képzőművészeti irányvonalát. Olaszországban él és alkot 2012-2015-ig. 2016-tól a K28 Galéria egyik alapítója és vezetője.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.

FKSE Patron