esemény
Changes Are Coming | Changes Are Coming | Godot Labor

kurátor | Cserhalmi Luca

megnyitó | 2022. április 27. 19:00

a kiállítást megnyitja | Bordács Andrea

a kiállítás bezárása | 2022. május 22.

Gáspár Annamária a klasszikus művészeti pálya helyett autodidakta módon jutott el sajátos és felismerhető művészeti világához, és vált a hazai kortárs képzőművészet meghatározó alakjává.
Legjelentősebb önálló kiállítása a Godot Galériában volt látható 2020-ban, valamint bekerült a Godot Labor művészcsapatának tagjai közé. Festményei sikerrel szerepelnek a legfontosabb hazai aukciókon, valamint rendszeresen hívják meg csoportos kiállításokra.
Művészeti pályájának kezdete óta a nők helyzetére fókuszálva alakítja sajátos festői világát, amely mostani kiállításán installációkkal egészül ki. A Changes Are Coming című tárlaton bemutatott művek azokra a korunkat meghatározó gondolati folyamatokra helyezik a hangsúlyt, amelyekkel megpróbáljuk valós értelemmel és mélységgel megtölteni életünket, hogy elérhessünk a belső harmóniának egy kielégítőbb fokára. Ezzel összekapcsolódva olyan kulturálisan nőinek tartott tulajdonságok szerepe értékelődött át, mint az intuitív gondolkodás, empátia, nyitott beállítódás, befelé fordulás, passzív szemlélődés, vagy érzelmi világunk szabadabb megélése.
Gáspár Annamária képein megjelenő nőalakok inkognitóban maradnak, személyiségük nem fontos, hanem a generációkon átívelő kapcsolat válik hangsúlyos elemmé általuk. A festményeket összekötő rózsaszín dominancia egy álomszerű, békés hely benyomását kelti, festményei mégis gyakran keltenek nyugtalanító hatást. A képeken megjelenő kiragadott részletek és jelenetek kettős üzenettel bírnak: a múlt és a jelen momentumai reflexiót igényelnek, tudatos hozzáállást, de ahogy a kiállítás címe is jelzi, a gyógyulás folyamatai már elkezdődtek.
 
 
 
Belépőjegy 1500,-
Az eseményt 19:30-kor Kis-Prumik Zoltán Sohasevolt idők című kiállításának megnyitója követi a Godot Laborban.
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

FKSE Patron