esemény
Inverted Nature | Újházi Adrienn | K11 Labor

megnyitó | 2022. május 9. 18:00

a kiállítást megnyitja | Sipos Tünde művészettörténész

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2022. május 31.

cím | K11 Művészeti és Kulturális Központ

Térkép

Újházi Adrienn az Újvidéki Művészeti Akadémia festő szakán diplomázott 2018-ban, mesterdiplomáját ugyanitt szerezte 2020-ban. Számos egyéni és csoportos kiállításon, művésztelepen mutatkozott be otthon és külföldön egyaránt. Munkái – részben gyermekkori személyes tapasztalatoknak köszönhetően – a természet és a környezet organikusságát veszik alapul.


Másodéves hallgatóként találkozott először a BioArt fogalmával. Ennek hatására kezdett el organikus anyagokkal – úgymint búzacsíra, kenderkóc, különféle magok, humusz, viasz, kurkuma vagy paprika – foglalkozni és kísérletezni. Műterme szép lassan laboratóriummá alakult, ahol szerves anyagokból készülő műtárgyak születnek – sokszor akár hónapok, évek leforgása alatt. Sokáig kutatta, milyen természetes anyaggal helyettesíthetné a vásznat, így talált rá a scobyra, a kombucha gomba fermentációja folyamán létrejövő cellulózra.


Művészetét meghatározza a természet tisztelete, az ember és a természet viszonyának vizsgálata. Fontos számára a fenntarthatóság és az újrahasznosítás, a növényvilág érzékeny figyelemmel kísérése, a növényekkel való kísérletezés nyomán pedig újszerű esztétikai megoldásokat hív életre. A most nyíló „Inverted Nature” címre keresztelt önálló tárlatán élő anyagokon, installációkon és digitális printeken keresztül nyerhetünk bepillantást komplex biológiai és alkotói folyamatokba.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.

FKSE Patron