esemény
A felhők súlya | Barabás Zsófi | Deák Erika Galéria

megnyitó | 2022. május 4. 18:00

a kiállítást megnyitja | Adamik Luca művészettörténész

a kiállítás bezárása | 2022. május 27.

A Deák Erika Galéria következő kiállításán Barabás Zsófi legújabb festményeit mutatja be. A kiállítás alkalmával a megnyitóbeszédet Adamik Luca, művészettörténész tartja 2022. május 4-én este 6 órakor. Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a megnyitó esemény végre nyilvánosan is látogatható lesz.
 
Barabás művészetére 2017-óta jellemző a jelzésszerű, sűrűsödő és ritkuló kompozíciók, illetve az organikus alakzatok ötvözése geometrikus elemekkel. Biomorf formái jellemzően épülnek egymásra, bomlanak ki egymásból, s széttartva a síkban, kitörni látszanak a vászon lehatárolt keretrendszeréből a végtelen felé.
 
Korábbi munkáira is jellemző a karakteres és következetes művészeti nyelv használata mellett a kísérletezés, és az újdonság folytonos keresése: Barabás művészetében újra- és újra előtérbe helyeződik a sík és a tér kettőssége, a festményekből kiragadott egyes elemek térbe való áthelyezése, a festői gondolatok plasztikussá tételének vágya.
 
A kiállítás címe, a Felhők súlya, a műtárgyak egységét tekintve többlet jelentéssel bír. Egyszerre asszociál a felhők, mint légies, könnyed és gondtalan képére; s egyszerre kontemplál a kevéssé ismert természeti jellemzőjük, azaz több tonnás súlyuk rejtett mivoltán egyaránt.  Barabás most bemutatott új munkáira hasonló kettősség jellemző: látszólag légiesen könnyed kompozíciói, harmonikus színválasztásai egy álmodozó művészi tevékenységre utalhatnak, ám mögöttük igazán mély, olykor-olykor meditatív, s legfőképp a csendes elmélkedésre sarkalló gondolati síkok húzódnak meg.
 
A kiállítás teljes képanyagát a galéria weboldalán, illetve a közösségi oldalakon is láthatóvá tesszük, és nyitvatartási időben mindenkit várunk szeretettel.
Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.