esemény
A felhők súlya | Barabás Zsófi | Deák Erika Galéria

megnyitó | 2022. május 4. 18:00

a kiállítást megnyitja | Adamik Luca művészettörténész

a kiállítás bezárása | 2022. május 27.

A Deák Erika Galéria következő kiállításán Barabás Zsófi legújabb festményeit mutatja be. A kiállítás alkalmával a megnyitóbeszédet Adamik Luca, művészettörténész tartja 2022. május 4-én este 6 órakor. Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a megnyitó esemény végre nyilvánosan is látogatható lesz.
 
Barabás művészetére 2017-óta jellemző a jelzésszerű, sűrűsödő és ritkuló kompozíciók, illetve az organikus alakzatok ötvözése geometrikus elemekkel. Biomorf formái jellemzően épülnek egymásra, bomlanak ki egymásból, s széttartva a síkban, kitörni látszanak a vászon lehatárolt keretrendszeréből a végtelen felé.
 
Korábbi munkáira is jellemző a karakteres és következetes művészeti nyelv használata mellett a kísérletezés, és az újdonság folytonos keresése: Barabás művészetében újra- és újra előtérbe helyeződik a sík és a tér kettőssége, a festményekből kiragadott egyes elemek térbe való áthelyezése, a festői gondolatok plasztikussá tételének vágya.
 
A kiállítás címe, a Felhők súlya, a műtárgyak egységét tekintve többlet jelentéssel bír. Egyszerre asszociál a felhők, mint légies, könnyed és gondtalan képére; s egyszerre kontemplál a kevéssé ismert természeti jellemzőjük, azaz több tonnás súlyuk rejtett mivoltán egyaránt.  Barabás most bemutatott új munkáira hasonló kettősség jellemző: látszólag légiesen könnyed kompozíciói, harmonikus színválasztásai egy álmodozó művészi tevékenységre utalhatnak, ám mögöttük igazán mély, olykor-olykor meditatív, s legfőképp a csendes elmélkedésre sarkalló gondolati síkok húzódnak meg.
 
A kiállítás teljes képanyagát a galéria weboldalán, illetve a közösségi oldalakon is láthatóvá tesszük, és nyitvatartási időben mindenkit várunk szeretettel.
Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.

FKSE Patron