esemény
Souls Don't Meet by Accident | Krász Kíra, Pamuki-Balogh Viktória, Kasza Gábor | Erdész Galéria

kurátor | Erdész Barna

megnyitó | 2022. május 5. 05:55

a kiállítást megnyitja | Erdész Barna

web | https://www.facebook.com/galle...

a kiállítás bezárása | 2022. junius 5.

cím | 1061 Budapest Paulay Ede utca 67.

Térkép

"Souls Don't Meet by Accident"

Az emberiség válaszúthoz érkezett. Mindamellett, hogy a minket körülvevő tárgyakban is a funkciót és az értelmet keressük, közben a saját helyünket a viágban és saját életünk értelmét kutatjuk.

Csakúgy mint Pamuki–Balogh Viktória “Unknown” sorozatának tárgyai, melyek az idővel eredeti funkciójukat elvesztették ugyan, de Viktória a művészetével új értelmet adott nekik. Vannak tárgyak, melyek létezéséről sejtelmünk sincs, közben hatalmas terhet cipelnek. Vannak tárgyak amiket nap mint nap használtunk, majd a technológiai fejlődés miatt megfeledkeztünk a létezésükről és vannak tárgyak amiket az ember a természetben véghezvitt pusztítással ítélt halálra.

Krász Kíra Nagyharsányi Szoborparkban készített "From Marble to Stone – Márványból Kő” sorozatának papírszobrain, az ember által létrehozott rebbelis, experimentális szobrok is 1967 óta kűzdenek a létezésükkel. A legtöbben magáról a szoborparkról sem tudunk, Kíra alkotásain keresztül mutatja be és kelti új életre ezeket a fantasztikus kőóriásokat. Egy másik izgalmas sorozatában a "Squaring each other to fit: As the space will be tiny, the days will be long – Négyzetekbe illesztjük egymást, mivel a hely szűkös lesz, a napok pedig hosszúak” pedig modern korunk a COVID vírus által generált problémára ad csattanós választ, lehetőségekhez mérten, összezárva, komprumisszumokat kötve adaptálódnunk kell az új helyzetekhez.

Az ember egyszerre a megteremtője és az elszenvedője a civilizáció problémáinak, melyekkel szembe kell néznie Kasza Gábor “Y” sorozatában. "A tudás és a technikai fejlődés nem feltétlenül jár együtt a tudatossággal és a felelősséggel. A változás szükség szerű és a kulcs a tudatos értékválasztáson és önfejlesztésben rejlik."

Úgy gondolom, hogy veled aki olvasod a sorainkat, és megtekinted a kiállításunkat, nem véletlenül találkozunk, és reméljük együtt indulunk el a tudatos önfejlesztés útján, hogy végül közösen rátaláljunk a művészet értelmére. Hiszen a művészet nem feltétlenül létszükséglet, de mégiscsak jobb vele mint nélküle.

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.