esemény
Folklore and Politics (Folklór és politika) kerekasztal | Joe Grim Feinberg, Pulay Gergely, Mary N. Taylor, Szarvas Márton | Fordulat

megnyitó | 2022. május 17. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Gólya, 1089 Budapest, Orczy út 46-48.

Térkép

[ANGOL NYELVŰ ESEMÉNY]

Hogy kapcsolódik a népi kultúra társadalmi osztályokhoz és politikai projektekhez? Hogy használták fel és ki a népi kultúrát a 20. század bal- és jobboldali politikai mozgalmai? És hogyan érintették ezek a sokszor egyenlőtlen koalíciók a népi kultúra gyakorlóit?

A Fordulat kerekasztal-beszélgetése a folklórra épülő kulturális mozgalmak, előadások és politikák viszonyát tárja fel. A beszélgetés apropóját Mary N. Taylor 2021-ben megjelent “Movement of the People: Hungarian Folk Dance, Populism, and Citizenship” könyve adja, amely a magyar táncházmozgalom történetét és politikáit elemzi, és amiről a Fordulat legújabb, “Kultúra és kapitalizmus” lapszámában Szarvas Márton írt kritikát.

Joe Grim Feinberggel, aki egy kassai néptánccsoporton keresztül elemezte a népi kultúra paradox autentikusságát, és Pulay Gergellyel, ami a roma népzenészekről írt több tanulmányt, a beszélgetés a kelet-európai népi és népies kultúra kritikai kutatóit hozza össze a Gólyában

Előfizetés: https://www.patreon.com/fordulat

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

FKSE Patron