esemény
Monstrous Women | Kroó Anita | Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

megnyitó | 2022. május 3. 19:00

web | https://fb.me/e/16R15BHnR

a kiállítás bezárása | 2022. május 17.

cím | FKSE - Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

Térkép

Kroó Anita az FKSE-ben rendezett egyéni kiállításán az elmúlt egy év alatt készített grafikáit, festményeit és rajzait mutatja be, amelyek a Monstrous Women, női szörnyek mítoszának társadalmi és művészettörténeti jelentéskörét járják körbe feminista szemszögből. A kiállító művész Catherine McCormack: Women in The Picture, Women, Art And the Power of Looking c. könyve Monstrous Women c. fejezetéből merítve lelt rá egyéni kiállítása címére. A kiállítótérben egy válogatás lesz látható vegyes technikájú alkotásokól amelyek képi-világa szintén a szülés, szexualitás és női archetípusok körüli ellentmondásos mítoszokra reflektálnak.
Kroó Anita 2020-ban kezdte el művészeti doktori tanulmányait a University of East London hallgatójaként. Doktori kutatásában és művészetében feminista diskurzuson és különböző mítoszokon, művészettörténeti ábrázolásokon keresztül kérdőjelezi meg női archetípusok, szexualitás és az anyaság társadalmilag legitimált reprezentációit.
A kiállítást kísérő programjaként A School of Disobedience feminista művészeti kollektívával együttműködve tart a művész egy workshopot a kiállítótérben amely élő párbeszédet teremt a kiállítás és befogadók között.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.