esemény
Closeness | Simon-Mazula Tibor | LAVOR Collective Art Salon

kurátor | Molnár S. Szonja

megnyitó | 2022. április 15. 18:00

web | https://www.lavorcollective.co...

a kiállítás bezárása | 2022. május 15.

Simon-Mazula Tibor "Closeness/Közelség" című kiállításának anyaga egy korábbi sorozat folytatásaként, a pandémia időszakára, a gyorsan fejlődő technológia rendkívül erős hatására és a valóság érzékelésének többrétegűségére reflektál. A művész az emberi érzelmeket, kapcsolatokat és a hétköznapi pillanatokat jeleníti meg vásznain, ezen túlmenően a felszínen alig észrevehető, de annál erősebb fogalmakat tükröznek festményei, mint az elkötelezettség, az ébredés és maga az emlékezés lenyomatai.
 
"Minden munkám alapja a kompozíció. Ez két tartóoszlopon nyugszik: a pontosan megkonstruált szerkezet: a rács, valamint a sötét és világos foltok kiegyensúlyzott arányának teóriája. Mindkét megközelítés segít a harmónia építésében, ami inkább azt a vágyamat tükrözi, hogy megnyugvást nyújtsak a nézőnek egy érzékeny, tiszta kép látványával, mint hogy magam számára stabilitást, kiegyensúlyozottságot teremtsek. Ez az én válaszom az állandó zajra, a merev ellentmondó vélemények okozta folyamatos konfliktusokra, amiket a technológia uralta világban naponta hallok és látok." - fogalmazza meg gondolatait Simon-Mazula.
 
A szépség megtestesítője, a művész felesége, Diana, aki mindenegyes alkotásának központi figurája, egyúttal múzsája és akinek személyén keresztül az emberi élet legösszetettebb pillanatait ábrázolja a fizikai terekben és a mindennapi cselekedetein keresztül. Simon-Mazula legbelsőbb és legintimebb élményei a személyhez és a privát terekhez, életterekhez, finoman rajzolt mozdulatokhoz kötődik, a személyiség érdekli, a jelen valósága, a pillanat őszintesége. Mély titokzatosság lengi körül festményeit, a szürke, a kék színek egészen újszerű minőséget hordoznak, a hagyományos anyagok, mint a csonthamu, a habkő, a márványpor és a timföld egészen egyedi használatával.
 
Simon-Mazula izgalmas vizuális párbeszéd az Amerikai Egyesült Államokban eltöltött hét év és a kelet-közép-európai gyökerekkel rendelkező művész észak-kaliforniai Bay Area figuratív művészeti mozgalmának hatásával.
 
A megnyitó eseményét a Cointreau támogatja.
https://www.cointreau.com/
 
18:30-19:00 Tóth Dániel énekes/zenész jazz estje
 
A megnyitó eseménye 18.00 és 20.00 között nyilvános.
A megnyitó utáni privát eseményen való részvétel díja: 5.000.- Ft
 
 
 
Fb event: CLOSENESS // Tibor Simon-Mazula Solo Exhibition / LAVOR Collective Art Salon | Facebook
 
A megnyitó eseményen a Cointreau francia triple sec likőr adja meg az alaphangulatot, a zenei aláfestést Tóth Dániel az 1930-40-es évek jazz és swing-korszak dalait hozza el nekünk a Salon termeibe, ahol újraéled a korabeli bohém művészvilág finom eleganciája.
 
https://www.lavorcollective.com/
 
https://www.instagram.com/lavorcollective
 
Az Art Salonban 2022.04.15.-től - 2022.05.15.-ig megtekinthető a kiállítás előzetes bejelentkezéssel az alábbi e-mail címen, telefonszámon vagy WhatsAppon: contact@lavorcollective.com
+36308477913
Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata