esemény
Cry Me A River | Carlos Aires | Molnár Ani Galéria

megnyitó | 2022. április 13. 18:00

a kiállítást megnyitja | Petrányi Zsolt

a kiállítás bezárása | 2022. junius 11.

cím | 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 36.

Térkép

Carlos Aires (1974) nemzetközileg is elismert spanyol művész világszerte főként módosított fotográfiáiról és vinyl szobrairól ismert. A Molnár Ani Galériában rendezett kiállításon, amely az alkotó első egyéni kiállítása Magyarországon, olyan művek kerülnek bemutatásra, amelyek történelmi és politikai szereplők, események vizuális reprezentációjával foglalkoznak – főként kritikai nézőpontból, de mindvégig humoros, könnyed módon, állandóan szem előtt tartva az aktuális világpolitikai eseményeket.

Carlos Aires alkotásai a fotográfia, a szobrászat és az installáció műfaji elemeit ötvözik. Játékos formai megoldásai kortárs társadalmi, politikai témákra irányuló kritikai apparátust működtetnek, sajátos motívumkészletével többek között a globális kapitalista gazdasági rendszer, a művészeti piac, a történeti narratívák működésmódjait vizsgálja, döntően popkulturális utalások mentén. A bankjegyeket, közéleti személyiségek portréit vagy éppen dalszövegeket felhasználó művek nem csak az alacsony- és a magaskultúra közti megkülönböztetést függesztik fel, hanem a szóban forgó képek és szövegek különböző rejtett jelentésrétegeit is aktiválják, banalitásuk ellenében a bennük rejlő kultúrkritikai potenciált hangsúlyozzák.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.