esemény

kurátor | Bodonyi Emőke

megnyitó | 2022. február 24. 18:00

a kiállítást megnyitja | Tóth Krisztina költő, író

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. május 29.

cím | Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth L. u. 5.

Térkép

Hat üvegművész – Borkovics Péter, Hegyvári Bernadett, László Kyra, Melcher Mihály, Sipos Balázs, Smetana Ágnes – közös kiállítása a Ferenczy Múzeumban.
A megnyitó időpontja: 2022. február 24. csütörtök, 18.00 óra
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth L. u. 5.
A vendégeket üdvözli: Prosek Zoltán múzeumigazgató
A kiállítást megnyitja: Tóth Krisztina költő, író
Közreműködik: Bártfai Zoltán ütőhangszeres előadóművész, tanár
A kiállítás 2022. 02. 25. – 2022. 05. 29. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.
Kurátor: Bodonyi Emőke művészettörténész
Hat üvegművész – Borkovics Péter, Hegyvári Bernadett, László Kyra, Melcher Mihály, Sipos Balázs, Smetana Ágnes – közös kiállítása nyílik a Ferenczy Múzeumban. Eltérő látásmód, eltérő technika jellemzi munkásságukat, a közös mindannyiukban az üveg iránti elkötelezettségük. A korábbi műfaji kötöttségektől teljesen elszakadva nem használati tárgyakat, hanem autonóm értékű képeket és plasztikákat készítenek. A hagyományos fúvott üvegek mellett példát találhatunk öntött vagy formába olvasztott, illetve rogyasztott üvegre. Az ihlető forrásuk is változatos: a természet közvetlen élménye, tudományos rendszerekhez való hasonlóság, különféle formakapcsolatok, személyes monológok, művészettörténeti parafrázisok egyaránt megjelennek a műalkotásokban. A kiállítás lehetőséget nyújt korábban kevésbé észlelt összefüggések, érdekesebb gondolattársítások, kérdésfelvetések megragadására, ezzel is utat engedve egy szabadabb, kötetlenebb párbeszédnek művek és alkotóik között.
* * *
A kiállítás a hatályos járványügyi szabályok szerint látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.