esemény
Kurátori tárlatvezetés | Kmetty János – Az örök kereső 2.0 – Fókuszban a tájképek | Kmetty János | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Bodonyi Emőke

megnyitó | 2022. április 30. 17:00

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. november 13.

cím | Kmetty Múzeum, Fő tér 21.

Térkép

Kurátori tárlatvezetés Bodonyi Emőkével, a Kmetty János – Az örök kereső 2.0 – fókuszban a tájképek kiállításon.
A kiállítás 2021. november 12. – 2022. november 13-ig, csütörtöktől-vasárnapig 10:00-18:00 óra között látogatható.
Kurátor: Bodonyi Emőke
Kmetty Jánost (1889–1975) a kubizmus egyik hazai megismertetőjeként tartjuk számon, bár nem vette át annak minden jellegzetességét: egy saját festői világához igazított, egyénileg értelmezett változatát alakította ki. A művész alapvető feladatának tartotta, hogy a festészet szemléleti igazságait és a kor szellemét egyaránt megtalálja. Ennek jegyében egész pályája során rendkívüli következetességgel és analizáló hajlammal vette birtokba környezetét.
Az általa művelt műfajok közül talán a tájkép az, ami legközelebb állhatott lelki alkatához. Ebben találta meg legszemléletesebben annak a lehetőségét, hogy az ember és a világ, a festő és a világ viszonyát értelmezze. Egész életét és munkásságát annak szentelte, hogy megtalálja azt a kifejezési módot, ami kora szellemiségének leginkább megfelelt.
Helyszín: Kmetty Múzeum, Fő tér 21.
A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
Az esemény regisztrációhoz kötött:
regisztracio@muzeumicentrum.hu
* * *
A múzeumi belépés kiállításainkra és programjainkra az egészségügyben dolgozóknak 2022. december 31-ig INGYENES!
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
A múzeum rendezvényei és kiállításai védőmaszk viselésével látogathatók.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.

FKSE Patron