esemény
DIALOG – Bemutatkoznak a Hype&Hyper fotósai | Gaál Dániel, Mohai Balázs, Sebestyén László, Szalai Krisztina, Varga Marietta | Telep Galéria

kurátor | Mayer Kitti, Viski Noémi

megnyitó | 2022. január 20. 19:00

a kiállítást megnyitja | Gellér Judit

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2022. február 5.

cím | TELEP

Térkép

Lépten-nyomon, életünk számos területén jelen van a digitális technológia, s annak megannyi formája – az információ könnyebben és gyorsabban elérhetővé vált, hatékonyabb lett a munkavégzés, kényelmesebb az élet. A digitália ellenpólusaként is értelmezhető – ám valójában sokkal régebb óta létező – analóg jelenségek, tárgyak azonban nemhogy kikoptak volna, éppen ellenkezőleg: ismét reneszánszukat élik. David Sax 2016-ban megjelent, Az analóg bosszúja című könyvében a bakelit, a társasjáték, a film és a notesz is terítékre kerül, és választ kaphatunk arra a kérdésre is, miért fedezik fel a fiatal generáció tagjai azokat az eszközöket, amelyeket ma már a szüleik sem használnak.

Az innováció, a városi lét és a kreatív ökoszisztéma megannyi izgalmas aspektusát felvonultató kelet- és közép-európai platform, a Hype&Hyper ebben a hónapban a digitális és analóg jelenségek sajátos párbeszédét veszi górcső alá különféle interjúk és hosszabb, elemző cikkek formájában a DIALOG tematikus hónap keretein belül.
A tematikus hónaphoz kapcsolódóan a Hype&Hyper csapata elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy kiállítás formájában közelebbről is bemutassa azokat a fotográfusokat, akik a rájuk jellemző egyedi vizuális nyelv segítségével teszik sokszínűvé és izgalmassá a magazint. A főszerkesztő és a kiállítás kurátorai arra kérték a megbízott fotográfusokat, válasszanak egy (vagy több) olyan képet, mely kifejezetten a Hype&Hyper felkérésére készült, s emellé (egyfajta analógiaként!) társítsanak egy másik (vagy több), autonóm fényképet a saját portfóliójukból. Ilyen formában a DIALOG fantázianév nemcsak az analóg és digitális képkészítési eljárásokra utal, melyekkel a képek készültek, de arra a párbeszédre is, mely az itt bemutatott fotográfiák között – ezen kivételes alkalommal és térben – létrejön.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.