esemény
Private Views: A High-Rise Panorama of Manhattan | Schmied Andi | Trapéz

megnyitó | 2021. december 9. 18:00

a kiállítás bezárása | 2022. január 31.

Mindannyiunkban ott a vágy, hogy a magasból láthassuk Manhattant, de csak keveseknek adatik meg, hogy ezt a saját nappalijukból tegyék. Schmied Andi “Private Views: A High-Rise Panorama of Manhattan” című projektje, melyet eddig könyvként ismerhetett a közönség, Budapesten először a Trapézban mutatkozik be. A kiállítás New York elit tereibe nyújt betekintést, hogy e rejtőzködő világ iránti kíváncsiságunkat kielégítse.
 
Schmied Andi egy lakást kereső magyar milliárdosnak adta ki magát, hogy bejusson Manhattan legexkluzívabb magasemeleti ingatlanjaiba és dokumentálja a kilátásaikat. A projekthez megalkotta Gabriellát, az antikvitásokkal foglalkozó férjével, és közös gyermekükkel Manhattanbe költözni készülő magyar nő fiktív figuráját.
 
A kiállítás a lakásokban tett látogatások kalandjain és az ügynökök szürreális marketing módszerein vezet végig, bemutatva a szuper-luxus ingatlanok ellentmondásos világát. Az Empire State Building-re néző, Calcatta Tucci márvánnyal borított fürdőszoba mellett láthatjuk a csodálatos naplementét a Trump World Tower tetejéről és a Central Parkra leszálló alkonyatot a világ legmagasabb felhőkarcolójának magán-bálterméből.
 
A kiállítótér látogatásakor kérjük tartsátok be az aktuális egészségügyi óvintézkedéseket.
 
Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.