esemény
Private Views: A High-Rise Panorama of Manhattan | Schmied Andi | Trapéz

megnyitó | 2021. december 9. 18:00

a kiállítás bezárása | 2022. január 31.

Mindannyiunkban ott a vágy, hogy a magasból láthassuk Manhattant, de csak keveseknek adatik meg, hogy ezt a saját nappalijukból tegyék. Schmied Andi “Private Views: A High-Rise Panorama of Manhattan” című projektje, melyet eddig könyvként ismerhetett a közönség, Budapesten először a Trapézban mutatkozik be. A kiállítás New York elit tereibe nyújt betekintést, hogy e rejtőzködő világ iránti kíváncsiságunkat kielégítse.
 
Schmied Andi egy lakást kereső magyar milliárdosnak adta ki magát, hogy bejusson Manhattan legexkluzívabb magasemeleti ingatlanjaiba és dokumentálja a kilátásaikat. A projekthez megalkotta Gabriellát, az antikvitásokkal foglalkozó férjével, és közös gyermekükkel Manhattanbe költözni készülő magyar nő fiktív figuráját.
 
A kiállítás a lakásokban tett látogatások kalandjain és az ügynökök szürreális marketing módszerein vezet végig, bemutatva a szuper-luxus ingatlanok ellentmondásos világát. Az Empire State Building-re néző, Calcatta Tucci márvánnyal borított fürdőszoba mellett láthatjuk a csodálatos naplementét a Trump World Tower tetejéről és a Central Parkra leszálló alkonyatot a világ legmagasabb felhőkarcolójának magán-bálterméből.
 
A kiállítótér látogatásakor kérjük tartsátok be az aktuális egészségügyi óvintézkedéseket.
 
Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum