esemény
Kata Geibl - ‘There is Nothing New Under the Sun’. Könyvbemutató | Geibl Kata, Gellér Judit | ISBN könyv+galéria

megnyitó | 2021. december 10. 17:00

web | https://fb.me/e/1UNJkTmr7

cím | ISBN könyv+galéria

Térkép

Kata Geibl - ‘There is Nothing New Under the Sun’. Könyvbemutató
2021. december 10. 17:00
A ‘There is Nothing New Under the Sun’ című fotókönyvről Gellér Judit beszélget az alkotóval.
A szabad nyugati társadalmak a vagyonteremtés és a felhalmozás foglyai. Jelenlegi, növekedésorientált gazdaságunk hosszú távon nem fenntartható. Korunk társadalma arra a mítoszra apellál, hogy kemény munkával bármit elérhetünk. Ilyen ígéreteken nőtt fel egy egész generáció, az úgynevezett “Y generáció” - melynek Geibl Kata is tagja. A „Nincs új a nap alatt” című kötet Geibl első monografikus fotókönyve. A gondosan megtervezett képek keverednek a tudatfolyam szövegeivel. Az allegóriák, személyes novellák és képpárok révén megjelenik a költői szemlélet. A projekt középpontjában a jelenkori társadalmi, politikai és gazdasági rendszerünk alapjául szolgáló burjánzó individualizmus áll. Geibl célja a sorozattal nem az, hogy egy szigorú történetet rögzítsen, és nem is az, hogy gazdasági kérdéseket értelmezzen. Egy utazásra viszi a nézőt, ahol nincsenek egyértelmű válaszok, csak kétértelmű kérdések. Melyeket előbb, vagy utóbb magunknak is fel kell tenni, hiszen nemcsak örökösei vagyunk a rendszernek, hanem szenvedünk is miatta.
A könyv a helyszínen megvásárolható.
Ár: 14.000 HUF
A könyvbemutatón kötelező a maszkviselés a részvétel pedig védettségi igazolványhoz kötött.

“White, muscled bodies, industrialised, eerie cities lit in golden light, and constant references to man’s power over nature, all portrayed in soft, otherworldly pastels and natural lighting. But her photographs’ metaphors nod to the reality coursing through our global market reliance, and are charged with a relatability that holds our gaze.” — Cat Lachowskyj, The British Journal of Photography
Material abundance is presented as the key to fulfillment. We are meant to believe that with hard work one can get to the top no matter where they start from. An entire generation called the Millennials – which Kata is also part of – grew up with these promises. ‘There is Nothing New Under the Sun’ is Geibl’s first monograph. Carefully planned images are mixed with stream-of-consciousness texts. A poetic approach emerges through allegories, personal short stories and image pairs.
The project deals with the rampant individualism that underpins our contemporary social, political, and economic system, and in particular, the environmental impact that it has. Geibl’s aim with the series is not to lecture, or to lay down a strict story, nor to interpret economic issues. She takes the viewer on a journey. There are no clear answers but instead ambiguous questions. Which we have to ask sooner or later as we are not only heirs of the system but also suffer under it.

www.katageibl.com
instagram.com/katageibl
www.isbnbooks.hu

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

FKSE Patron