esemény
KORtársalgó | Ott Anna beszélgetéssorozata 4. | Kollár-Klemencz László | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2021. december 4. 17:00

web | http://muzeumicentrum.hu

cím | Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Térkép

A Ferenczy Múzeumi Centrum és Ott Anna közös irodalmi beszélgetéssorozata.
A kortárs írókat bemutató KORtársalgó sorozatunk Ott Annával folytatódik.
A nagy sikerű irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók háziasszonya ősztől Szentendrén is népszerűsíti az irodalmat, az olvasást a Ferenczy Múzeumi Centrumban.
Decemberi vendég: Kollár-Klemencz László
Kollár-Klemencz László két izgalmas elbeszéléskötet után egy több évszázadot átölelő családregénnyel jelentkezik. A Kaldenecker család ősei az 1720-as években érkeztek meg Svábföldről Dunaharasztiba, hogy aztán az elkövetkező évszázadokban ezen a környéken éljenek Soroksártól Újhartyánig. A Duna és az Alföld találkozásánál próbáltak boldogulni: dolgoztak, költöztek, álmodoztak és szabad idejükben zenéltek. Megannyi erdő- és természetleírás után Kollár-Klemencz László ezúttal egy családfa rengetegébe kalauzol el minket. Nemzedékek adják át egymásnak a regény lapjain a sváb hangszereket és a családi legendákat ugyanúgy, mint a recepteket és a beceneveket. Jöhetnek világháborúk, kitelepítések és forradalmak, az Öreg Banda nagyon sokáig játszik tovább rendületlenül.
Kollár-Klemencz László 1991-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán szerzett diplomát, tájrendező szakon, majd 2012-ben a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán Hippológus Lovastanár szakon. Lovastanár, vidékre költözött elmélkedő, miközben a fővárosi underground egyik fő melankolikusa. A Kistehén zenekar előadásainak vezetője, énekese, dalszerző-szövegírója. Több más kortárs zenei produkció, például a Budapest Bár és a Rájátszás vendégszereplője. Rövidfilmek forgatókönyvírója, és rendezője. Publikál a hazai irodalmi sajtóban.
Ott Anna a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakán szerzett diplomát, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design- és művészetmenedzsment szakán tanult tovább. 2014 óta a Hadik Kávéház Művészeti vezetője, 2017 óta pedig a Margó Irodalmi Fesztivál munkatársa. 2020 óta a Metropolitan Egyetem óraadó oktatója.
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth L. u. 5.
A program belépőjeggyel látogatható.
A részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu
A múzeum rendezvényei és kiállításai védőmaszk viselésével látogathatók.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
Fotó: Bácsi Róbert László

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.

FKSE Patron