esemény
Kurátori tárlatvezetés | Szentendre, a kereskedőváros – a Castrumtól a Kereskedőházig | Sz. Tóth Judit | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Dr. Fábián Laura, Dr. Sz. Tóth Judit, Dr. Ottományi Katalin

megnyitó | 2021. november 26. 17:00

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2021. december 31.

cím | Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Térkép

Kurátori tárlatvezetés Sz. Tóth Judit néprajzkutatóval a Szentendre a kereskedőváros - A Castrumtól a Kereskedőházig című kiállításban.
A kiállítás 2020. október 9. – 2021. december 31-ig, csütörtöktől-vasárnapig 10:00-18:00 óra között látogatható.
A kiállítás kurátorai: Dr. Fábián Laura, Dr. Ottományi Katalin, Dr. Sz. Tóth Judit
A kiállítás a kereskedelem nézőpontjából követi a város történetének főbb korszakait a római kortól a 20. század első feléig. Bemutatja a katonai tábort, összegzi a római kori település, Ulcisia életmódjára, áruforgalmára, közlekedésére vonatkozó ismereteket. Vezérfonala a Duna, a népeket és kultúrákat összekötő vízi út és legfontosabb kereskedelmi útvonal.
Megismertet a dunai kereskedelem termékeivel, a kereskedő céh ikonikus jelvényével. Szó esik Ráby Mátyás ládájáról, a piacról, a kereskedőház titkairól. A látogatók betekinthetnek a Dietz-féle üzletbe és Kiss Józseftől megtudhatják a jó kávé titkát.
Helyszín:
Ferenczy Múzeum (Kossuth L. u. 5.)
* * *
A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
* * *
A múzeum rendezvényei és kiállításai védőmaszk viselésével látogathatók. Köszönjük együttműködésüket!
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata

FKSE Patron