esemény
Világhírű magyarok külföldön - programnap a MODEMben | Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy | Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ

megnyitó | 2021. november 27. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | MODEM Debrecen

Térkép

A november 27-i programnap a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création megakiállításunk apropóján a nemzetközi áramlathoz köthető magyarjainkat, a külföldi léthez kötődő művészeinket mutatja be. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

16:00: Kerekasztal-beszélgetés: Világhírű magyarok külföldön
A magyar képzőművészek a nemzetközi színtéren témájú beszélgetés a Párizsi absztraktok tárlat anyagához kapcsolódik. Az esemény fókuszpontjai: a magyar származású világhírű fotósok élete; modern és kortárs művészet nemzetközi színtéren; a kintlét művészek szemével; az absztrakt művészet szerepe globálisan és az Abstraction-Création magyar tagjai.
Résztvevők:
Baki Péter fotótörténész, művészettörténész
Bánki Ákos képzőművész
Mészáros Flóra művészettörténész, a kiállítás kurátora

18:00: Vitáris Iván tárlatvezetése
Az Ivan & The Parazol frontemberének tárlatvezetése a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création kiállításon

19:00: Mészáros Flóra tematikus előadása Moholy-Nagy László: London-Párizs-Chicago címmel
A tárlat kurátorának a kiállításhoz és a programnaphoz illeszkedő, új kutatásait vázoló előadása az Abstraction-Création világhírű magyar tagjáról Moholy-Nagy Lászlóról és nemzetközi hálózat-építéséről.

20:00: Ivan & Parazol duo koncert
Az est zárása: Ivan & The Parazol zenekar dalszerző párosának, Balla Máté gitárosnak és Vitáris Iván énekesnek koncertje.

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Belépő a programnapra: 3000 Ft.

Online jegyvásárlás: https://modemart.jegy.hu/program/vilaghiru-magyarok-kulfoldon-programnap-a-modemben-128979

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum