esemény
MuhiDoktor rendel! | Piccselj és kérdezz! | Muhi András | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Iványi-Bitter Brigitta Phd

megnyitó | 2021. november 27. 15:00

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. január 9.

Piccselj és kérdezz Muhi Andrástól az Inforg Stúdió producerétől – azaz mutasd meg a forgatókönyved vagy csak kérdezz a filmes világról vagy akár a kiállításról magáról.
Muhi András
Az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen diplomázott 1980-ban, majd 1980-tól 1993-ig a Csepel Műveknél dolgozott jogtanácsosként, ahol 1993-2001-ig a Csepeli Kovácsológyár, majd Csepel Művek Közhasznú Vállalat igazgatójaként tevékenykedett. 2000-ben megalapította az Inforg Stúdiót, melynek vezetője és producere lett, és az Inforg Stúdió első rövidfilmjei, az Aranymadár és az uristen@menny.hu rögtön megosztott fődíjat nyertek a 31. Magyar Filmszemlén. A következő 10 évben a Stúdió a kortárs magyar film meghatározó csoportosulásává vált, hiszen az alapítást követő évtizedben 25 játékfilmet, 100 rövidfilmet, 80 dokumentumfilmet és 15 animációs filmet forgatott, illetve vett részt a filmek elkészítésében, mint kooproducer. Ezek közül számos film gyakori résztvevője és nyertese volt rangos nemzetközi filmfesztiváloknak (Cannes, Berlin, Varsó, Rotterdam, Karlovy Vary, Locarno, Shanghai, Amsterdam, Toronto, Chicago, Hong Kong… stb.) Például Fliegauf Bence „Csak a szél" című filmje 2012-ben Ezüst Medve díjat nyert a Berlinale Nemzetközi Filmfesztiválon; a „Before Dawn”-t (Kenyeres Bálint rendezésében) az Európai Film Akadémia legjobb rövidfilmjének járó díjával tűntette ki. Enyedi Ildikó filmje, „A testről és lélekről” 2017-ben Arany Medve díjat nyert Berlinben, és 2018-ban az idegen nyelvű Oscar ötös mezőnyében szerepelt. Muhi András 2014-től a FocusFox producereként is tevékenykedik, ahol az újabb kis-, és dokumentumfilmek mellett eddig hét játékfilm vezető producere volt.
Helyszín: MűvészetMalom, Bogdányi u. 32.
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu
A program belépőjeggyel látogatható.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.

FKSE Patron