esemény
Hold Plútó | Moizer Zsuzsa | Deák Erika Galéria

megnyitó | 2021. október 21. 18:00

a kiállítást megnyitja | Babiczky Tibor költő

a kiállítás bezárása | 2021. november 27.

A Deák Erika Galéria örömmel mutatja be MOIZER ZSUZSA legújabb alkotásait. Moizer munkáival közel négy éve nem találkozott a magyar közönség, hiszen a művész az elmúlt években idejének legnagyobb részét Németországban töltötte.
 
Moizer most bemutatásra kerülő művei elsősorban önarckép sorozatként értelmezhetők, festményei és rajzai egy intenzív belső utazás leképezései, saját vívódásait, a szexualitás, az élet és halál kérdéseit feszegetik. Személyes, már-már az intim szférájába is bepillantást engedő képein szomorúan lágy, sebezhető testekkel találkozunk. Utolsó, valóságos tájképeket megmutató sorozata után most visszakanyarodik saját magához, a tájképek világára még mindig emlékeztető új sorozata azonban inkább a lélek tájaira vezet.  Moizer figurái, mint eddig is, transzparensek és puhák, még a rajzain megjelenő, erősen kontúros testei is belefolynak a vonalak vezette összefonódások kavalkádjába.  Az arcok és a testek általában különböző figyelemmel vannak ábrázolva, kézzel fogható a feszültség a megmutatott és a titokban tartott részletek között. Korunkban, ahol minden digitalizált és a tömegmédia képei elől alig van menekvés, Moizer kiállítása egy igazi kis varázssziget, művészete a pillanat érzéki megragadásának izgalmát, és a valóságos jelenlét örömét hordozza.
 
Moizer Zsuzsa 1979-ben született Budapesten. Budapesten és Berlinben él és dolgozik. 2004-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Számos hazai és nemzetközi intézményben szerepelt csoportos kiállításokon. Budapesten többek között a Deák Erika Galériában, a Ludwig Múzeumban, a Budapest Galériában, az Ernst Múzeumban, Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban és a Deák Képtárban, Dunaújvárosban a Kortárs Művészeti Intézetben voltak láthatóak művei. Számos fontos magángyűjtemény gerincét alkotják munkái.
 
A kiállítás 3D dokumentációja, valamint teljes képanyaga a galéria weboldalán, illetve a közösségi oldalakon is láthatóvá tesszük, és nyitvatartási időben, a kellő biztonsági előírásokat betartva, élőben is megtekinthető lesz.
Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.