esemény
NYÍLT NAP // GYIK Műhely a MűvészetMalomban! | Kovács Réka, Varga Virág, Menyhért Juci, Tettamanti Ádám | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2021. október 17. 10:00

web | http://muzeumicentrum.hu

cím | MűvészetMalom, Szentendre, Bogdányi u. 32.

Térkép

Novembertől új műhelyfoglalkozásokat indít a GYIK Műhely Szentendrén a MűvészetMalomban!
Ennek alkalmából október 17-én, vasárnap nyílt napot tartunk. A nyitott foglalkozásokra 10-12 óra között, valamint 14-16 óra között szeretettel várunk kicsiket és nagyokat, minden kedves érdeklődőt!
A megadott időkeretekben bármikor lehet jönni-menni, nézni, látni, kipróbálni, alkotni, kísérletezni. Avassuk fel együtt az új műhelyt!
//
A Ferenczy Múzeumi Centrum és a GYIK Műhely Alapítvány közös célja a kortárs művészetpedagógia támogatása. Teret adunk a valódi alkotás élményének, gyerekeknek és felnőtteknek, alkotni vágyó pedagógusoknak!
Minden csoport egy saját témát jár körbe egy év alatt. Alkotunk egyénileg és közösen, síkban és térben, kis és nagy méretekben, beszőjük a teret pókként vagy épp becsomagoljuk. Használunk régi írásvetítőt vagy zöld hátteres fotós trükköket, tapétaragasztót kenünk és gipszet keverünk, kincseket rejtünk és keresünk. Megismerkedünk az anyagok és eszközök bátor és kísérletező használatával, a kortárs és a 20. századi művészet izgalmas szereplőivel, munkáik motivációival.
Művésztanáraink képzőművészek, akik a GYIK Műhely módszertanára építve tervezik hétről hétre az alkotófoglalkozásokat.
Az alkalmak egymásra épülnek, fontos a kialakuló összetartozás és együttes munka, ezért alkalmilag nem látogatható, de csatlakozni az év folyamán bármikor lehet!
Nem rajzolni és festeni tanítunk, az eszköztárunk és céljaink annál tágasabbak, a gyermeki kreativitás táplálása és megőrzése az elsődleges cél. A GYIK egy képzőművészeti játszótér, ahol megjelennek más tudományos és művészeti ágak elemei is.
A GYIK Műhely a Magyar Nemzeti Galéria épületében 1975 óta az alkotó gyerekek műterme, kísérleti művészetpedagógiai műhely, ahol képzőművészek és más alkotók vezetésével tapasztalhatják meg a valódi alkotás motivációit, szellemiségét úgy, hogy az lehetőleg életre szóló útravalóként szolgáljon nekik, segítse a harmonikus felnőtt személyiség kialakulását.

Bővebb információ: gyikmuhely.ferenczy@gmail.com

Szentendrei programjaink:
_SZERDA
Csoportvezetők: Kovács Réka és Varga Virág festőművészek
ÁllatoZoo csoport 6-8 éveseknek
15.00-16.30-ig
Botanika csoport 9-12 éveseknek
17.00-18.30-ig

_PÉNTEK
Csoportvezetők: Menyhért Juci művészeti elemző és Tettamanti Ádám festőművész
Padlásváros csoport 6-8 éveseknek
15.00–16.30-ig
METROPOLIP csoport 9-12 éveseknek
17.00–18.30-ig

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.