esemény
Tárlatvezetés Muhi András producerrel | A kísérletezés szabadsága | Muhi András | Ferenczy Múzeumi Centrum

kurátor | Iványi-Bitter Brigitta Phd

megnyitó | 2021. szeptember 26. 16:00

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. január 9.

cím | MűvészetMalom, Szentendre, Bogdányi u. 32.

Térkép

Tárlatvezetés Muhi Andrással, az Inforg Stúdió producerével A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000-2010 kiállításon.
A kiállítás 2021. 09. 26. – 2022. 01. 09. között, csütörtöktől - vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.
Kurátor: Iványi – Bitter Brigitta Phd
A filmes szakmában csak „Muhidoktor”-ként emlegetett Muhi Andrásnak, az Inforg Stúdió producerének egyéni hangvételű tárlatvezetése a stúdió megalakulásáról és működéséről, filmes háttértörténetekkel fűszerezve.
Az Inforg Stúdió Magyarország egyik legfontosabb filmkészítő műhelye volt 2010-ig, ahol több mint 250 művészfilmet készítettek. Kiemelkedő minőségű filmjei időkapszulaként őrzik az ezredforduló különleges magyarországi atmoszféráját.
Az Inforg Stúdióban 2000-2010 között készült művészfilmek mai szemmel nézve új perspektívából látszódnak a MűvészetMalom kiállítóterében. Múzeumi bemutatásuk megmutatja milyen sok szálon kapcsolódnak e filmek a képzőművészeti gondolkodáshoz, hiszen ezeknél a filmeknél is dominál a vizuális utalások szabadsága.
Az Inforg által fémjelzett kultúrtörténeti időszak alapos megértéséhez kínál gazdag forrást az a számos kiállításra kerülő művészfilm, amely a korabeli szellemi, gazdasági, társadalmi dinamizmusok érzékeny lenyomata.
Helyszín: MűvészetMalom (Bogdányi u. 32.)
A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.

OFF Biennale