esemény
'Nem lehetünk újra gyerekek, különben gyerekesek leszünk. De vajon a gyermek naivitása nem tetszik-e neki, és nem kell-e igazságának megismétlésére újból, magasabb szinten törekednie?'
Karl Marx (1857)
 
Sok dolog, ami a korábbi generációknak segített  felnőttnek lenni  - az autóvezetés, a magas sarkú cipő-hordás, az alkoholfogyasztás, a szex, a flört, a viccelődés, és így tovább - ma gyanús... Nem csak azáltal tűnünk gyerekeknek, ahogy gyakran öltözködünk, hanem úgy is gondolkodunk és érzünk, ahogy ők, naívan vagy koraéretten. Inkább egyáltalán nem szexelünk. Néhány rossz szó és apró gesztus ('mikroagresszió') gyorsan megbánt. Óvnak minket a dohányzástól, és a 'felnőtt nyelv'-től, s gyerekek mondják meg nekünk, mi vár a bolygóra a jövőben.
 
Az egyetlen dolog, ami megszabadíthat minket új, felnőttkor utáni gyermekkorunktól, valószínűleg az lenne, ha szemügyre vennénk, elismernénk valóságát és némi szeretettel megmosolyognánk. Ha ezt tennénk, tipikusan egy felnőtt erősségét mutatnánk, amelyet Sigmund Freud a humor fogalmával írt le, s amelyről megjegyezte, hogy a gyerekeknek nincs szükségük rá ahhoz, hogy boldogan éljenek.
 
A kiállítás e humor bizonyítékait mutatja be a művészetben, kiegészítve tudományos és ritkaság-gyűjtemények leleteivel.
 
 
 
Jótanács

Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.