esemény
TOMEISHI / MEGÁLLÍTÓ KŐ / STOP STONE | Husz Ágnes | K. A. S. Galéria

megnyitó | 2021. szeptember 16. 19:00

a kiállítást megnyitja | Seres Szilvia

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2021. október 13.

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Térkép

TOMEISHI / MEGÁLLÍTÓ KŐ / STOP STONE
Husz Ágnes keramikusművész kiállítása

2021.09.16. - 10.13.

Megnyitó: 2021. szeptember 16., csütörtök 18 óra
A kiállítást megnyitja: Seres Szilvia
 

Husz Ágnes japánban élő, magyar keramikus művész TOMEISHI / MEGÁLLÍTÓ KŐ / STOP STONE című nemzetközi projektje Tokió után most Budapestre, a K.A.S. Galéria kiállítóterébe érkezik egy installációs kiállítás keretében. A TOMEISHI kő a buddhizmusban jelként szolgál az út lezárására.
Állj meg és gondolkodj!  STOP & THINK!
Évszázadok óta használják japán kertekben, templomokban és a teaszertartás világában.
Többnyire egy közönséges ököl méretű kőből készül, amely mindenütt megtalálható, de egyetlen változtatással - a fekete kötél keresztkötésével egyértelműen megkülönböztetik a többitől. A fekete kötél új értelmet ad az egyszerű kőnek.

Husz Ágnes nagy méretű, „hangos” köve – kerámia szobrai - figyelmeztetnek mindannyiunkat az ember és a természet egyensúlyára, a Földre, amelyet nap, mint nap pusztítunk fékezhetetlen mohóságunkkal, a túlzott, véget nem érő vágyainkkal.
A spirituális tartalommal bíró megállítókő Husz Ágnes 2020-ban indított projektje alkalmával került ki először urbán környezetbe Tokió köztereire, egy AR alkalmazás segítségével és most megjelenik Magyarország, Budapest közterein is.

A japánok által jól ismert szimbólum értelmezése kitágult, az új digitális eszközök felhasználásával szokatlan környezetbe helyezve meghökkentő és gondolkodásra késztet. Egy kő, mely a gravitációnak ellentmondva a fejünk felett lebeg, körbejárja tereinket, figyel, mint egy drón, félelemkeltő, mint egy aszteroida, mely bármikor becsapódhat az életterünkbe.
Ugyanakkor a szivárvány színeit hordozó TOMEISHI-re úgy is  tekinthetünk mint egy kincsesbugyorra, amibe a világmindenség emberiségének a reményeit gyűjtötte össze a művész, amelyre a jövőnket alapíthatjuk.



K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
(látogatható előzetes bejelentkezéssel)
Nyakas Ilona +36 30 906 1764
Saás Kinga +36 20 986 8601
kasgaleria@gmail.com
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria
kasgaleria.hu

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.