esemény
Tárlatvezetés | Kincskeresés, kaland, tudomány. Közösségi régészeti projektek Pest megyében. | Dr. Rácz Tibor régész | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2021. julius 24. 17:00

web | http://muzeumicentrum.hu

a kiállítás bezárása | 2022. január 30.

cím | Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Térkép

Kurátori tárlatvezetés a Kincskeresés, kaland, tudomány. Közösségi régészeti projektek Pest megyében című kiállításban Dr. Rácz Tibor régésszel.
A kiállítás 2021. 06. 20. – 2022. 01. 30. között, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.
Kurátor: Dr. Rácz Tibor Ákos, régész
Vajon miért akarnak olyan sokan gyerekkorukban régésznek menni, ha nem a titokzatos kincsek miatt? Sokaknak a régészet kincsekkel tarkított mesevilág, másoknak kaland és próba, ismét másoknak a megismerés útja.
A kincs fogalma a köznapi gondolkodásban és beszédben elsődleges értelmében kiemelkedő anyagi értékű, ingó vagyontárgyra, például felhalmozott pénzre, nemesfémre, ékszerre utal. A szakmai nyelvben a kincslelet általában az adott korban is kiemelkedő anyagi vagy eszmei értéket képviselő tárgyat, vagy felhalmozott tárgyak együttesét jelöli, amelyet krízishelyzetben az érték átmentése céljából, esetleg rituális cselekvéssor részeként helyeztek földbe, vagy egyszerűen gazdasági okokból, megőrzésre rejtettek el.
Pillantsunk bele ebbe az izgalmas világba és lássuk meg, hogy ki lesz a következő kincskereső!
Helyszín: Ferenczy Múzeum (Kossuth Lajos utca 5.)
A tárlatvezetés belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum