esemény
Párhuzamos Struktúrák - válogatás a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafikus hallgatóinak diplomamunkáiból | Ács Kinga-Noémi, Cifra Anett, Csorba-Simon István, Enyedi Zsolt, Gál Boglárka, Jámbor Hajnalka, Kazsik Marcell | K. A. S. Galéria

kurátor | Grisztel Eliza, Nyakas Ilona

megnyitó | 2021. julius 16. 19:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2021. augusztus 10.

cím | K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Térkép

PÁRHUZAMOS STRUKTÚRÁK
- válogatás a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafikus hallgatóinak
diplomamunkáiból


K.A.S. Galéria 2021. július 16. - augusztus 10.

Megnyitó: 2021. július 16., péntek 19 óra

A kiállítás a művész-mű viszony különböző aspektusait vizsgálja, ezáltal végigjárva egy műalkotás potenciális „életútját”. Ezt az „életutat” olyan kérdések határozzák meg, mint például, hogy miként definiálható egy műalkotás és annak funkciója, milyen formában állítható ki egy konceptuális munka, hogyan válik egy interdiszciplináris kutatás műalkotássá, milyen módon tud az alkotás a művész személyéről, élményeiről és a műtermi munkáról mesélni, illetve hogyan ágyazódik be a kész munka a kapitalista és a művészeti (intézmény)rendszerbe.

A kiállított munkák reprezentálják, hogy mi foglalkoztatja ma egy pályakezdő művész elméjét, vagy hogy egyáltalán miért készít műalkotást a biztonságos jövőkép teljes hiányában. Így a műalkotás létrejöttéhez, valamint a műtárgy és a művészet létjogosultságához kapcsolódó kérdések mentén kirajzolódnak a hazai művészetet befolyásoló és foglalkoztató aktuális elemek.

Az itt látható kortárs tendenciákat bemutató alkotások – legyen szó konceptuális műről, installációról, a konceptuális designhoz közelítő termékbemutatóról vagy a tradicionális technikákkal készített munkákról – azonban nem csupán egy-egy szálon kötődnek egymáshoz, hanem körvonalazzák a művészeti szcénát meghatározó kibogozhatatlan térképet. A gondolattérkép metszéspontjai determinálják a kiállítás hívószavait és összefüggéseit, emellett pedig az igen eltérő technika és anyaghasználat reprezentálja azt a sokszínűséget, amellyel a művészet létjogosultságát érintő kérdéseket megközelíteni lehetséges, így különböző perspektívákból, izgalmas látványvilágban figyelhetjük meg a kérdéskört érintő párhuzamos struktúrákat.

 

Kiállító művészek:
ÁCS Kinga-Noémi
CIFRA Anett
CSORBA-SIMON István
ENYEDI Zsolt
GÁL Boglárka
JÁMBOR Hajnalka
KAZSIK Marcell


Kurátorok:
Grisztel Eliza és Nyakas IlonaA kiállítás megtekinthető augusztus 10-ig, szerda és csütörtök 16 - 19 óráig.

 

K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
Tel.: +36 30 906 1764, +36 20 986 8601
kasgaleria@gmail.com
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria
kasgaleria.hu

 

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.

OFF Biennale