esemény
If Air Can Be Poured Like a Liquid  | Paul Kuimet (Tallinn) | FUGA Budapesti Építészeti Központ

kurátor | A Magyarországi Észt Intézet programja

megnyitó | 2021. julius 8. 19:00

a kiállítást megnyitja | Kristi Karelsohn, az Észt Köztársaság magyarországi nagykövete és Paul Kuimet

web | http://fuga.org.hu/fevent/paul...

a kiállítás bezárása | 2021. augusztus 1.

cím | FUGA Budapesti Építészeti Központ

Térkép

A megnyitón a művész tárlatvezetést tart, melyet 19:30 órától a Compositions with Passing Time című könyvének bemutatója követ.

Paul Kuimet (1984) Tallinnban él és alkot. 16 mm-es filmeket és fotóinstallációkat készít, melyek a tájképektől és az építészettől a különféle tárgyakig és műalkotásokig sok mindent felölelnek. Munkáiban a dolgok szabad szemmel szinte észrevehetetlen esztétikai, politikai és történelmi jelentéseit helyezi előtérbe. Az utóbbi időben nemcsak a modern építészeti formákat részesíti előnyben, hanem az anyagokat (acél, üveg) és azoknak a 19. század közepétől kezdődő modern kapitalista fejlődéssel való összefüggéseit is.

A tárlaton a 2020-ban készült A Brief History of Scaffolding (Tellingute lühiajalugu) című, fotósorozatból válogatott képek és a Material Aspects (Materiaalsed aspektid) című film láthatóak. A fényképeken a nagyvilágban felállított épület-állványzatokat láthatunk, melyek egyformasága a globalizált világ egységesített formájára utal. A film témája a modernkori üvegépítészet: az eredetileg átlátszó üvegházak ma már tükröződő homlokzatúak és a világ vezető szervezeteit rejtik.

A két alkotást együtt bemutatva a művész eszmei párhuzamot von az állványzatok és a Kristálypalota között - hiszen mindkettő szabályos vázzal rendelkező, átlátszó, könnyűnek és múlékonynak tűnő építmény.

https://www.esztorszag.hu

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.