esemény

kurátor | Balla Rita

megnyitó | 2021. julius 9. 17:00

a kiállítást megnyitja | Bauer Ildikó kultúrmenedzser, önkormányzati képviselő

a kiállítás bezárása | 2021. julius 30.

cím | Limes Galéria, Ferences barátok utcája 31., 945 01 Komárom, Szlovákia

Térkép

2021 a népszámlálás éve Szlovákiában.

A kiállításon bemutatott karakterek esztétikai lenyomatai azon polgároknak, akik a népszámlálás kérdőívét kitöltve, jelezték elfoglalt helyüket a közös halmazként értelmezett szlovák társadalomban. Ez utóbbi sok tekintetben homogénnek szeretné láttatni magát, de már régóta nem az, s talán sosem volt teljesen az.

A kurátor választása nem véletlenül esett a figuratív ábrázolásmód bemutatására, ahol a portrén, a megfestett emberi alakon, bizonyos helyzetben ábrázolt testrészen keresztül rajzolódik ki az egyén karaktere, valós emberi jellemvonása. A válogatásba került műveken sosem pusztán tárgyiasított, elidegenedett személyként rögzül az ember. A megfestett alakok olyan egyetemes jegyeket hordoznak, melyek a közösség bármely egyénére igazak lehetnek. Az adatok mögött megbúvó igazságról még sincs reális képünk, miszerint az anonimitásba burkolózó egyének együtt-léte vajon zavart kelt-e, vagy jól megfér egymás mellett.  

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.