esemény
Jungle | Meszlényi Karl | LAVOR Collective Art Salon

megnyitó | 2021. junius 22. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2021. augusztus 22.

JUNGLE //
Meszlényi Karl önálló kiállítása - LAVOR Collective Art Salon
 
Az éghajlatváltozás korunk és a jövő társadalmát mindinkább meghatározó tényező, melynek mellékhatásait évről-évre egyre inkább saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk. A természet egyre távolabb kerül az ember mindennapjaitól és olyan módon tárgyiasul, mely a nagyfokú erdőirtások következtében már csak utópisztikus gondolatként létezhet a nem túl távoli jövőben. A természettel való együttműködés megkezdéséhez, ugyanakkor belső utak vezetnek. Újra fel kell fedeznünk magunkban a természethez fűződő viszonyunkat és egyénileg is meg kell találnunk a válaszokat, melyek segítenek minket abban, hogy a változást mikro-szinten is elindíthassuk és új 21. századi hagyományként továbbörökíthessük.
 
Karl Jungle c. kiállításán olyan alternatív világba visz el minket, ahol az emberi jelenléttől mentesen mutatja be a természetet és annak sokszínűségét, anyagszerűségét és kiszámíthatatlanságát. Az alkotásokra az organikus, biomorf szintetizálás jellemző, a non-figuratív tájábrázolások nemcsak megjelenítenek egy természeti képet, hanem a gesztusok segítségével élővé, dinamikussá és érzelemmel teli „mozgóképként” mutatják be a természet valódi arcát. Karl expresszív munkássága a természet iránti szoros kapcsolatát tükrözi, melyben megjelenik az életet adó víz, hol folyó, hol tó, hol pedig viharos tenger formájában. Néhol, mintha aranyhalakat látnánk úszni a víz felszíne alatt, néhol pedig napsütötte tájak, ligetek és dúsan virágzó bazsarózsák jelennek meg egy bambuszfolyamon. A kiállítás fő műve a „Paradicsom” az egyetlen olyan kép, mely magában hordozza az emberi jelenlétet, megjelenik egy híd, mint kísérlet az ember és természet újra egymásra találásában, ahol a túlburjánzó növényzet, a trópusi őserdők növényvilága és a dzsungel páradús levegője hatja át a Salon termeit.
 
Az Art Salonban 2021.06.22 -tól - 2021.08.22-ig megtekinthető a kiállítás előzetes bejelentkezéssel az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon:
contact@lavorcollective.com
+36308477913
Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.