esemény
4. Székesfehérvári Művésztelep | Büki Zsuzsanna, Deák Balázs, Mosberger Róbert, Revák Katalin, Szegedi Csaba, Végvári Beatrix | Pelikán Galéria - Városi Képtár, Székesfehérvár
A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága
tisztelettel meghívja önt, barátait és családját
a 4. Székesfehérvári Művésztelep (Büki Zsuzsanna, Deák Balázs, Mosberger Róbert, Revák Katalin, Szegedi Csaba és Végvári Beatrix – a Székesfehérvári Művészek Társasága tagjai) csoportos tárlatára
a Pelikán Galériába (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.).
 
 
Az elmúlt év nyarán – a világjárvány első és második hulláma közötti rövid fellélegzés idején – 2020. augusztus 8-tól 18-ig rendeztük meg a 4. Székesfehérvári Művésztelepet, A Szabadművelődés Házában, a Tóparti Gimnázium szerigráfiai műhelye használatával.
Az alkotótelepre hat alkotó kapott meghívást: Büki Zsuzsanna, Deák Balázs, Mosberger Róbert, Revák Katalin és Végvári Beatrix. Ők mindnyájan A Székesfehérvári Művészek Társaságának tagjai.
A művésztelepen az alkotók két különleges technika: a cianotípia és a szerigráfia (szitanyomás) technikájával kísérleteztek, és készítették el a kiállításon bemutatott alkotásaikat.
A tárlaton a Szent István Király Múzeum gyűjteményébe került alkotások szerepelnek.
A 2020-ban készült 16 alkotás mellett a kiállító alkotók korábbi székesfehérvári művésztelepeken (2023, 2014, 2015) készült alkotásaiból is válogattunk, melyek szintén a múzeum gyűjteményének darabjai.
A művésztelep Mosberger Róbert fotográfus, képzőművész több évtized alatt megszerzett szakmai tudására épült, aki saját tervei megvalósítása mellett rendkívüli módon segítette művésztársai terveinek megvalósítását is.
A Szabadművelődés Házában eltöltött 10 nap alatt az intézmény igazgatója Kiss Dorottya és munkatársa Perényi László segítette a művésztelep munkáját.
 
Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.