esemény
SZUVENÍR | Koós Gábor | MANK Galéria
A megnyitón a vírushelyzet miatt korlátozott számban fogadunk látogatókat, a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljanak a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen május 28-án 8:00-ig. A megnyitón a maszk viselése kötelező, továbbá a védettségi- és személyigazolvány felmutatásához kötött. A kiállításmegnyitó élőben követhető a MANK Facebook-oldalán.
 
 
Szuvenír, azaz emléktárgy (francia eredetű szóval szuvenír) tágabb értelemben minden olyan tárgy, mely birtokosát valamilyen eseményre vagy élményre emlékezteti.
 
A Szuvenír sorozatban Koós Gábor grafikusművész egy teljes tér lenyomtatása által kísérletezik a háromdimenziós nyomatkészítéssel. Az első ilyen technikával készült printinstallációjában az alkotó megpróbálja életnagyságban rögzíteni és újraalkotni a műterméhez tartozó teherliftet egyfajta emléktárgyként, amelyet magával akar vinni, amikor örökre elhagyja a stúdiót. A hatalmas teherlift a művész nagyméretű munkáinak és installációinak szállításával fontos szerepet töltött be az életében. A műteremtől való búcsúként Koós Gábor lenyomtatta továbbá karosszékét is, amelyben ötletei születtek.
 
A Szuvenír sorozat további részeiben a művész a múltjával és a családtagjai közelmúltban bekövetkezett halála felett érzett gyászával birkózik: nyomatot készít a gyerekkori ház tárgyairól, mint például az erkélykorlátról, amelyet nagyapja készített, vagy nagybátyja fűrészéről, ő mutatta meg neki ugyanis először a famunkát. A sorozat minden
darabja tiltakozás a feledés ellen.
 
A Szuvenír-sorozat munkái első alkalommal láthatók egy térben.
 
 
 
Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.