esemény

A projekt egy vidéki, kortárs képzőművészeti galéria és művészetpedagógiai tér létrejöttét vezeti fel. A public art „galérián kívüli” módszerével közvetít kortárs vizuális tartalmakat és a szabadban kezdeményez esztétikai aktivitást közönségével.
A kezdeményezés Erik Brandt minnesotai Ficciones Typografika ötletétől inspirálva jön létre egy Borsod megyei kisvárosban, Nyékládházán, az Egry–Szepessy kastély utcafrontja előtti plakáthelyen.
A táblán kétheti váltakozásban Berlintől Berettyóújfaluig híres magyar képzőművészek, grafikusok, tipográfusok alkotásait láthatják az arra járók. A munkák között lesznek elektrografikák, digitális rajzok, fotók, szkennelt eredetik, 3D-s renderelt képek, betűkompozíciók stb. Könnyen kifürkészhető vagy éppen töprengést okozó tartalmak vegyesen. A papíralapú, fekete-fehér printeket kihelyezésüket követően az időjárás tovább formálja, alakítja és ennek következtében esetlegesen módosul megjelenésük.

A kurátorok szándéka szerint a formabontó elhelyezés és szokatlan méret, a zárva tartó kiállítások és a virtuális tárlatok közötti határmezsgyén, a szabadban található helyszín miatt valós térélményre alapozva kínál esztétikai kikapcsolódást.
A programot szabadtéri gyermekfoglalkozások mellett digitális rajzpályázat kíséri.

Az eseményeket az Utcafront című Facebook és Instagram oldalakon, valamint a http://muveszetpedagogia.hu weboldalon lehet nyomon követni.

https://www.facebook.com/Utcafront-105417324864221
 

Jótanács

Az ikOn adatbázisába feltöltött események az artRoll oldalakon azonnal láthatóvá válnak.