esemény
Material Evidence | A nemzetközi Quilt Art csoport kiállítása | FUGA Budapesti Építészeti Központ

megnyitó | 2020. október 21. 18:00

a kiállítást megnyitja | Molnár Eszter művészettörténész, a megnyitót online közvetítjük: https://www.youtube.com/user/fugabudapest/videos

web | http://fuga.org.hu/fevent/mate...

a kiállítás bezárása | 2020. november 15.

cím | FUGA Budapesti Építészeti Központ

Térkép

Bornemisza Eszter, Elizabeth Brimelow, Jette Clover, Yael David-Cohen, Fenella Davies, Dirkje van der Horst-Beetsma, Sue Hotchkis, Inge Hueber, Sara Impey, Cherilyn Martin, Sandra Meech, Dominie Nash, Mirjam Pet-Jacobs, Karina Thompson, Janet Twinn, Charlotte Yde

A Quilt Art csoport 1985-ben Nagy-Britanniában alakult, azzal a céllal, hogy a hagyományos quilt műfaját megújító és művészi szintre emelő alkotókat tömörítse, és elősegítse e modern textilképek megismertetését és elfogadtatását a széles közönséggel. A kiállítás az azóta eltelt időszak gazdag örökségét és alkotóit ünnepli. Témája az emlékezés és az öltés ereje: a kiállítást Mary Fogg élete és művészete inspirálta, aki a csoport alapító tagja és a  kortárs quilt meghatározó alakja volt, 2016-ban, 95 éves korában halt meg.

A csoportnak jelenleg 16 tagja van 7 országból (Nagy-Britannia, Németország, Hollandia, Belgium, Magyarország, Dánia, USA), mindannyian a műfaj legjobbjai, akik hazai és nemzetközi színtéren aktív kiállítók, oktatók.

A csoport mindegyik művészének kiindulópontja a quilt mint kulturális termék annak egyedi esztétikai minőségével, de interpretációjuk jelentősen eltér egymástól és műveik nem szükségszerűen illenek bele a quilt hagyományos definíciójába.

A Quilt Art csoport 2-3 évente rendez utazókiállítást Nagy-Britanniában és Európában. Korábban már állítottak ki közösen az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Oroszországban is.  A kiállítást katalógus kíséri.

www.quiltart.eu

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g