esemény
KORtársalgó irodalmi sorozat | Kukorelly Endre, Németh Gábor | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2020. szeptember 26. 17:00

cím | Szentendre, Ferenczy Múzeum Kossuth L. u. 5.

Térkép

KORtársalgó címmel indul Kukorelly Endre író havonta jelentkező új irodalmi beszélgetéssorozata a Ferenczy Múzeumi Centrumban.
A szeptemberben kezdődő sorozat estjein kortárs írókkal ismerkedhetünk meg, nemcsak munkásságukon, hanem izgalmas, fordulatokban bővelkedő személyes történeteiken keresztül.
Aki hónapról hónapra csak kérdez és hallgat: Kukorelly Endre (1951) író. Budakalász–Szentistvántelepen él. Az ELTE BTK történelem–könyvtár szakán végzett. 27 magyar és 19 idegen nyelvű könyve jelent meg (legfrissebb kötete: Cécécépé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé). Kreatív írást tanít 1992 óta, több folyóiratnál dolgozott szerkesztőként (Jelenlét, A ’84-es kijárat, Magyar Napló, Magyar Narancs, Lettre Internationale, Parnasszus, Irodalmi Jelen, Kalligram). A Magyar Író Futballválogatott megalapítója. József Attila- és Babérkoszorú díjas.
Aki pedig ezen a szeptemberi estén válaszol:
Németh Gábor író, forgatókönyvíró, egyetemi oktató. A Szépírók Társaságának alapító tagja. A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára. Utóbbi könyvei: Egy mormota nyara (regény), Kalligram, 2014; Ez nem munka (kisprózák), Kalligram, 2018. Csobánkán él, de gyakran áttéved Szentendrére.
Helyszín: Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.
Az ülőhelyek elfoglalása 16:45-től, érkezési sorrendben lehetséges.
Belépőjegy az estre: 1000 Ft.
Kedvezményes belépőjegy a program résztvevőinek az épületben lévő kiállításokra: 700 Ft
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu
További alkalmak: október 17., november 21., december 12., január 9.

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.