esemény

FÉNY – MOZGÁS – ILLÚZIÓ
Válogatás a Suciu és a Szöllősi-Nagy – Nemes Gyűjteményből

A németországi Emilia Suciu Gyűjtemény és a budapesti Szöllősi-Nagy – Nemes Gyűjtemény mozgást és fényt alkalmazó alkotásaiból nyílik közös kiállítás egyszerre két helyszínen, a Budapest Galériában és a Vasarely Múzeumban.
Mindkét kollekció egyetemes merítésű, integráltan kezeli a kelet- és a nyugat-európai, valamint az európai és az univerzális művészeket. A kelet-európai gyökerű gyűjteményeket Párizs formálta tovább: a geometrikus absztrakt, az op-art és a kinetikus művészeten túl a francia fővárosban összpontosuló MADI irányzat alkotják alappilléreiket.
Az elmúlt három évtizedben épült magángyűjtemények közös bemutatását a gyűjtők között kialakult szakmai és baráti kapcsolat indukálta. Az erdélyi származású galerista, Emilia Suciu régóta dolgozik együtt a sokáig Párizsban élő magyar művésszel, Nemes Judittal. Együttműködésük alatt párhuzamosan épült Emilia Suciu, valamint Nemes Judith és férje, Szöllősi-Nagy András gyűjteménye, amelyek – bár az érdeklődés és a fő irányvonalak megegyeznek – első alkalommal kerülnek most közös bemutatásra, először Budapesten, majd a németországi Ettlingenben.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.