esemény

A Képíró utcai Kisterem az elmúlt hónapok kihívásait követően rövid időre kilép a megszokott keretei közül és egy nagyszabású kiállítást rendez a galéria által képviselt fiatal- és középgenerációs művészek részvételével a Kincsem Palotában.
A galéria a közös gondolkodás és az együttműködés mentén kezdeményezte a projektet, lehetőséget kínálva, hogy a virtuális jelenlét helyett újra közvetlen kapcsolatba kerüljünk a művészettel. A kiállítás izgalmas válogatást mutat be a Kisterem által képviselt művészek legfrissebb munkáiból a nagyközönség számára.
A kiállítás exkluzív helyszíne a kiállítás idejére ismét megnyíló Reáltanoda utcai Kincsem Palota, melyet a híres versenyló gazdája, Blaskovich Ernő építtetett az 1870-es években. A Reáltanoda utcában ma is áll a palota, de a háború utáni leválasztások által felszabdalták, évtizedek óta lakatlanul, lezárva, erősen leromlott állapotban van. A különleges apropóból megnyíló, egykor fényűzően berendezett neorenszenszánsz palota emeleti termeiben fellelhetünk megmaradt részleteket a selyemtapétából, díszes kerámiakályhából, ólomüvegablakokból, és a faragott ajtókból.

Kiállító művészek: Albert Ádám, Ex-artists' collective, Fischer Judit, Fodor János, Gosztola Kitti, Káldi Katalin, Kaszás Tamás, Kokesch Ádám, Kristóf Gábor, Kristóf Krisztián, Molnár Zsolt, Randomroutines, Sugár János, Szinyova Gergő, Vécsei Júlia, Szegedy-Maszák Zoltán

Kurátori koncepció: Kisterem

A kiállítás szeptember 11-30. között, keddtől szombatig 14-18 óra között látogatható.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.