esemény
Mögöttes hangok zaja | Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Štětina, Imogen Stidworthy | Trafó Galéria

kurátor | Szalai Borbála

megnyitó | 2020. szeptember 4. 19:00

web | https://trafo.hu/trafo_galeria...

a kiállítás bezárása | 2020. október 18.

cím | Trafó Galéria

Térkép

Megnyitó: 2020. szeptember 4. (péntek) 19:00-22:00

››› A szociális távolság betartásának érdekében megnyitó beszédet ezúttal nem tartunk, a kiállítótérben pedig egyszerre maximum csak 20 fő tartózkodhat. A várakozókat szeretettel várjuk a Trafó új épületrészében átadott tetőteraszon (eső esetén a teraszról nyíló teremben) egy pohár borra. Minden látogatót kérünk, hogy a kiállítótérben és a Trafó épületén belül viseljen maszkot és tartsa be a Trafó óvintézkedéseit (lásd lent).

 

Látogatható: 2020. szeptember 5. - október 18.

Kiállító művészek: Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Štětina, Imogen Stidworthy

Kurátor: Szalai Borbála

 

Egyetlen fegyverem a hallgatás. A hallgatás, melyben a csend ereje és a hallható rétegekre való figyelem lehetősége találkozik. A hallgatás, mely képes felfedni azt, ami a látható rétegeken túl húzódik és kihallani mögüle a rejtett, elsőre nem észlelhető, vagy elhallgattatott hangokat; a tompított lövések és ütések átszűrődő zaját; az erőszak, a hatalmi visszaélések és az elferdített tények alig érzékelhető morajlását; és azokat a hangokat, amiket nem tudnak falak vagy kerítések megállítani.

A Trafó Galéria ezeknek a hangoknak és a figyelem egy olyan fajtájának ad teret, mely a felületeken átszűrődő mögöttes rétegekre irányul. Ez a fajta figyelem az, ami a hallást és a hallgatást megkülönbözteti egymástól, ami a hallott és a kihallott információkat különválasztja, ami teret enged az elfedett igazságoknak és elrejtett szándékoknak.

 

Hivatalos technikai partner: Christie

Támogatók: AUDMax, Genelec, Panphonics, Cseh Centrum, Pécsi Tudományegyetem, Honfi Zsolt, NKA, Káli Kövek

 

››› A COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos fontos információk:

Közös védelmünk érdekében a Trafó épületének teljes területén kötelezővé tesszük az arcot és orrot egyidejűleg eltakaró maszk vagy kendő használatát. Amennyiben elfelejtett maszkot hozni magával, a helyszínen is vásárolhat Trafós maszkot munkatársainknál. Mivel közösségi tereink egy része – a régi és az új kávézók – fogyasztói terek is egyben, fogyasztás után kérjük a maszk újbóli használatát.

A Trafó Galéria terében egyszerre maximum 20 fő tartózkodhat. Belépéskor, kérjük, használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt. Kérjük, fokozottan figyeljen a szociális távolság tartására. A Trafó teljes légcserés gépi szellőztető rendszerét fokozottan működtetjük. A Trafó Galériában a kiállítás során használt fülhallgatókat naponta több alkalommal fertőtlenítjük. Ha a látogatással kapcsolatos bármi egyéb kérdése felmerülne, kérjük, keressen minket bizalommal!

A Trafó Kortárs Művészetek Háza a Trafó Galériát is érintő részletes biztonsági intézkedései, melyeket a járványhelyzet miatt a művészek, a nézők, a kiállítás látogatók és az itt dolgozók egészségének védelme érdekében vezetett be, az alábbi linken olvashatók:

https://trafo.hu/covid_19_a_trafo_biztonsagugyi_intezkedesei

Köszönjük megértésüket és közreműködésüket!

 

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata