esemény
GARTEN NEMZETKÖZI KÖNTÖSBEN - pódiumbeszélgetés | Mészáros Flóra, Bánki Ákos, Schneller János | Resident Art Budapest

megnyitó | 2020. augusztus 20. 19:00

web | https://www.garten2020.com/nem...

cím | Garten, Lovas, 8228 Fő űt 12.

Térkép

Mészáros Flóra művészettörténész a GARTEN 2020 két főszervezőjével és kurátorával beszélget, a Gartenen kiállított alkotókról és művekről, illetve a hozzájuk kapcsolódó nemzetközi minták, párhuzamokról. A beszélgetés a kortárs magyar és külföldi irányzatok és jelenségek párhuzamainak megvilágítására fókuszál.

Mészáros Flóra művészettörténész, kurátor, egyetemi adjunktus elsődlegesen a magyar művészet nemzetközi kontextusával foglalkozik, főleg az avantgárd és a kortárs művészet, francia és tág nemzetközi beágyazásán, a nonfiguratív művészet a fő területe. A témában doktorált az ELTÉN és a párizsi Sorbonne-n, elsőként vizsgálva a magyar absztraktok helyzetét az 1930-as évek Párizsában és 40 év után újraértékelve a világhírű Abstraction-Création csoportot. Könyvet írt Martyn Ferenc párizsi éveiről, vagy kortárs alkotókról, mint például Gáspár György üvegművészről. Számtalan külföldi kiállítást szervezett, miközben a Pompidou, s egyéb nemzetközi intézmények kiállításainak kutatásában vesz részt. Fő munkájában a 20.század művészetét okatja a KRE BTK-n. Mindemellett kortárs kurátorként és kritikusként is tevékenykedik, legutóbb az arles-i fotófesztivál fődíját elhozva csapatuk pályázatával.

 

Belépő: ingyenes
- - -
Online lapozható Garten 2020 katalógus >> calameo.com/read/004820596772f189da99d
- - -
Garten 2020 program >> www.garten2020.com
- - -
Instagram >> www.instagram.com/resident_art_garten

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.

Besny� �va -- Szem�lyes t�vols�g